Valér
-2 °C
0 °C

Autós üldözés a Velencei-tó körül

2003.09.02. 14:47
Dinnyés határából indult az a hazai viszonylatban jelentősnek mondható üldözés, amely Pest megye határánál ért véget, amikor egy rendőrautó ártokba szorította a lopott Ladát. A fiatalkorú sofőr több rendőr életét is veszélyeztette, amikor fékezés nélkül hajtott keresztül a közúti ellenőrzést végző közlekedésiek között.
Többször megpróbálta elgázolni a rendőröket, majd egy járőrautónak rohant lopott Ladájával egy tizenéves autós Fejér megyében. A több rendőr életét veszélyeztető 16 éves sofőrt a rendőrök őrizetbe vették. Az autót kedden hajnalban Dinnyés határában intette le egy járőr, a sofőr azonban nem állt meg, sőt csaknem elütötte a rendőrt.

Öt sérült

A 7-es úton a főváros felé száguldó autót Velence, Martonvásár és Baracska határában is megpróbálták megállítani. A sofőr ez alkalommal sem kerülte ki a rendőröket, akik csak félreugorva tudták megmenteni életüket. Az autót végül a megyehatártól pár méterre egy járőrkocsinak sikerült árokba szorítania. A balesetben a rendőr és a Lada utasai is könnyebb sérülést szenvedtek. A négy menekülőt a rendőrök őrizetbe vették.

Négyszázezret loptak

A vizsgálat rövid idő alatt kiderítette, hogy az autót még a hétvégén lopták el Dél-Budáról. A kocsi négy utasáról pedig megállapították, hogy alaposan gyanúsíthatók egy ercsi autós kifosztásával. Az egyik földúton sárba ragadt autó sofőrjének ugyanis felajánlották segítségüket, ám közben kiemelték a kocsiból a férfi 400.000 forintját. A fiúk egyikénél a rendőrök meg is találták az ellopott összeget.

A 16 éves sofőrről kiderült, hogy már ismert volt a megyei rendőrök előtt hasonló ügyek miatt, ráadásul egyszer már korábban is hosszas autós üldözés végén került rendőrkézre. Az autó négy fiatal utasa ellen közúti veszélyeztetés, hivatalos személy elleni erőszak, egyedi azonosítójel meghamisítása és lopás miatt is eljárás indult.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!