Valér
4 °C
8 °C

Disznóölő késsel gyilkolta le szomjas feleségét

2004.05.13. 16:50
Tíz évbörtönt kapott egy törökszentmiklósi férfi, aki disznóölő késével kaszabolta le feleségét. A férfit az dühítette fel, hogy felesége akkor is konyakozni akart, amikor ő már nem.
Tíz év börtönnel sújtotta a Szegedi Ítélőtábla azt a férfit, aki disznóölő késsel szúrta le élettársát Törökszentmiklóson. A táblabíróság csütörtöki ítéletével helybenhagyta a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Bíróság tavaly decemberi ítéletét. A 44 éves férfit a bírák emberölés bűntettében találták bűnösnek, ezért mellékbüntetésként tíz évre eltiltották a közügyek gyakorlásától is.

A vádlott és élettársa több mint tíz éve éltek együtt. A bíróság szerint "italozó életmódot folytattak", emiatt gyakran veszekedtek is. 2002. március 9-én hajnalban a vádlott disznóvágára ment, ahonnan délután tért haza, ám a lakásba lépve észrevette, hogy élettársa ittasan fekszik az ágyon.

A hazatérő férfi együtt ivott tovább feleségével, ám a nő még éjfél körül is konyakozni akart, ezen a vádlott feldühödött. Először elvette az üveget és kiöntötte a tartalmát, majd amikor a nő veszekedni kezdett vele, felkapott egy kést - amit korábban a disznóvágáson használt -, és háromszor megszúrta az asszonyt. A férfi ugyan segítséget próbált kérni a szomszédban lakó körzeti orvostól, ám az már csak a halál beálltát tudta megállapítani.

  • Szeged legszebb lakásai az Otthontérképen!
  • Több ezer eladó lakás közül válogathatsz a térképről.
  • Válaszd ki a legszebb lakást a több ezer kiadó ingatlan közül az Otthontérképen
15%

Náray Tamás Zarah

4999 Ft
4250 Ft
15%

Jo Nesbo Szomjúság

3980 Ft
3383 Ft