Hedvig
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Kóboráram okozta a gitáros halálát

2004.07.11. 09:46
A rendőrségi vizsgálat hétfői állása szerint a 27 éves fiatalember hirtelen halálát egy kilazult dugaszoló aljzat okozhatta, szándékosságról szó sincs.
"A rendőrség továbbra is államigazgatási eljárás keretében vizsgálja az ügyet, a helyszínen szakemberek, köztük a konnektorokat ellenőrző érintésvédelmi szakemberek dolgoznak" - mondta az Index kérdésére Kormos Endre, a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese hétfőn. "Szándékos bűncselekményről szó sincs" - tette hozzá. Az első eredmények szerint a gitáros halálát egy kilazult dugaszoló aljzat okozta, amelyből kóboráram juthatott az elektromos gitárba, mondta.

A Sudden Death (Hirtelen Halál) nevű zenekar gitárosa az óbudai Piccolo rockkocsmában szenvedett halálos áramütést szombat éjjel. A szerencsétlenül járt zenészt társai megpróbálták elsősegélyben részesíteni, ám még a helyszínen életét vesztette, a kiérkező mentők már csak a halál beálltát tudták megállapítani.

Epilepsziának hitték

A Színes Mai Lap hétfői beszámolója szerint a szórakozóhelyen szombatonként rendszeresen kisebb zenekarok léptek fel, így volt ez múlt hétvégén is, ám a fiatal gitáros alig valamivel a fellépés kezdete után holtan esett össze.

A Blikk egy, a közelben lakó szemtanút idéz, aki szerint a baleset után a koncerten bulizó fiatalok egymás vállára borulva sírtak. Miután a gitáros először térdre esett, majd elterült, a közönségből néhány ember epilepsziás rohamra gyanakodott. A bulvárlap meg nem erősített információi szerint a zenekarok korábban is panaszkodtak, hogy a szórakozóhelyen probléma van az árammal, de senki nem vizsgálta meg a konnektorokat.

A legjobb erősítő

A Sudden Death honlapján közölt életrajzból kiderül, hogy a nyolc éve gitározó fiatalember Metallicán, Guns 'n' Roseson és a Pokolgép zenéjén nevelkedett. Legutóbbi kedvence a szöveg tanúsága szerint a Nevermore volt. A bemutatkozás végén közölte mottóját is, amely így hangzik: "A legjobb erősítő M-el kezdődik és arshallra végződik!"