Gusztáv
3 °C
6 °C

Kóboráram okozta a gitáros halálát

2004.07.11. 09:46
A rendőrségi vizsgálat hétfői állása szerint a 27 éves fiatalember hirtelen halálát egy kilazult dugaszoló aljzat okozhatta, szándékosságról szó sincs.
"A rendőrség továbbra is államigazgatási eljárás keretében vizsgálja az ügyet, a helyszínen szakemberek, köztük a konnektorokat ellenőrző érintésvédelmi szakemberek dolgoznak" - mondta az Index kérdésére Kormos Endre, a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese hétfőn. "Szándékos bűncselekményről szó sincs" - tette hozzá. Az első eredmények szerint a gitáros halálát egy kilazult dugaszoló aljzat okozta, amelyből kóboráram juthatott az elektromos gitárba, mondta.

A Sudden Death (Hirtelen Halál) nevű zenekar gitárosa az óbudai Piccolo rockkocsmában szenvedett halálos áramütést szombat éjjel. A szerencsétlenül járt zenészt társai megpróbálták elsősegélyben részesíteni, ám még a helyszínen életét vesztette, a kiérkező mentők már csak a halál beálltát tudták megállapítani.

Epilepsziának hitték

A Színes Mai Lap hétfői beszámolója szerint a szórakozóhelyen szombatonként rendszeresen kisebb zenekarok léptek fel, így volt ez múlt hétvégén is, ám a fiatal gitáros alig valamivel a fellépés kezdete után holtan esett össze.

A Blikk egy, a közelben lakó szemtanút idéz, aki szerint a baleset után a koncerten bulizó fiatalok egymás vállára borulva sírtak. Miután a gitáros először térdre esett, majd elterült, a közönségből néhány ember epilepsziás rohamra gyanakodott. A bulvárlap meg nem erősített információi szerint a zenekarok korábban is panaszkodtak, hogy a szórakozóhelyen probléma van az árammal, de senki nem vizsgálta meg a konnektorokat.

A legjobb erősítő

A Sudden Death honlapján közölt életrajzból kiderül, hogy a nyolc éve gitározó fiatalember Metallicán, Guns 'n' Roseson és a Pokolgép zenéjén nevelkedett. Legutóbbi kedvence a szöveg tanúsága szerint a Nevermore volt. A bemutatkozás végén közölte mottóját is, amely így hangzik: "A legjobb erősítő M-el kezdődik és arshallra végződik!"

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!