Alfréd
-2 °C
2 °C

Kutyahúsként adták el a tinédzsert

2003.11.25. 13:41
Alig több mint négyezer forintnyi vietnami dongért passzolt el két férfi egy zsákba kötött tinédzsert. Az elrabolt fiút egy kutyahúst kínáló étterem vette meg. A "zsákbakutyát" kibontó meglepett szakács enni adott a gyereknek, majd szabadon engedte.
300,000 dongot (körülbelül 4200 forintot) kapott árujáért az a két, a híradások szerint drogfüggő férfi, akik a halongi piacon elraboltak egy utcagyereket, megkötözték, zsákba tuszkolták, majd eladták egy étteremnek, mondván hogy gazdátlan kutya van benne - írja a BBC. A tizenhárom éves gyermek groteszk kalandjáról a Gia Dinh Xa Hoi (Család és Társadalom) című napilap számolt be a múlt hét végén.

A zsákot kibontó vendéglős meglehetősen meglepődött, amikor kutya helyett egy gyereket talált. A férfi enni adott a fiúnak, majd elengedte. A rendőrség kivizsgálta az esetet, de senkit nem tartóztattak le - közölte a napilap hivatalos forrásokra hivatkozva.

A hír kapcsán a Reuters megemlíti, hogy a Hanoitól mintegy 150 kilométerre fekvő város rengeteg turistát vonz, köszönhetően a világörökség részeként számon tartott látványos piacának és természeti képződményeinek.

A kutyahús különleges csemege többek közt Kínában, Koreában, Kambodzsában, Indonéziában és Laoszban is. Vietnámban azt tartják, a kifejezetten erre a célra tenyésztett kutyahús fogyasztása rendkívül egészséges. Az ebhús keresettségét az is jelzi, hogy november elején a tájföldi rendőrség nyolcszáz kutyát foglalt le csempészektől, akik Vietnámban akarták értékesíteni az állatokat.

15%

Dan Brown Eredet

3990 Ft
3392 Ft
15%

Roger Moore Viszlát...

3200 Ft
2720 Ft