Etelka, Aletta
-5 °C
0 °C

Halálosan megfenyegették Bardot-t a kutyaevők

2002.05.27. 17:21
Halálosan megfenyegették Brigette Bardot francia színésznőt a dél-koreai kutyafogyasztók, amiért kritizálta étkezési szokásukat. Bardot nem rettent meg, szerinte a kutyaevés nem kultúra, szemben Mozarttal. Ennek ellenére Koreában a házikedvencként tartott kutya igazi ritkaság.
Több ezer halálos fenyegetést kapott Brigette Bardot, az állatvédő művésznő, amiért kritizálta a dél-koreaiak kutyaevési szokásait. A színészből lett állatvédő azzal haragította magára a dél-koreai kutyafogyasztókat, hogy bejelentette: tiltakozásképpen a kutyaevés ellen az állatok szenvedését ábrázoló képeket fog terjeszteni a foci vb előtt - jelentette a Reuters.

Kutyaevés vs. Mozart

A színészből lett állatvédő
Hétezer halálos fenyegetést kaptam, nagyon dühösek rám a kriticizmusom miatt és azt mondják, hogy ez a kultúrájuk része - mondta el Bardot egy sajtótájékoztatón. Kutyákat enni nem kultúra, hanem furcsaság, a kultúra Mozart, vagy Bécs építészete - mondta el bécsi sajtótájékoztatóján Bardot, világossá téve, hogy nem rémisztik meg a levelek.

Néhány házikedvenc a táplálékláncban

A Koreában és a kínai közösségekben népszerű kutyaevés komoly kérdés az imázstudatos Dél-Korea számára. Egyes kutyafajtákat direkt táplálkozási célból tenyésztenek, hogy aztán posintang vagyis "testfenntartó pörkölt" készüljön belőlük. A posintang sokak szerint kifejezetten egészséges, mások viszont inyencfalatként fogyasztják. A Dél-Koreában tenyésztett kutyák 16 százalékából lesz csupán házikedvenc.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!