Valér
2 °C
8 °C

Kegyetlen kutyacsempészt fogtak a vámosok

2006.02.27. 13:27
Eljárást indítottak a vámosok egy német férfi ellen, aki kutyákat akart kicsempészni az országból.
Engedélyek nélkül, rettenetes körülmények közt, összezsúfolva szállított kutyákat az a lefülelt csempész, aki ellen már eljárást is indítottak a vámosok.

Egy holland rendszámú kisbuszt ellenőriztek győri Fővámhivatal járőrei Hegyeshalom térségében vasárnap, mikor két tucat kutyát találtak összezsúfolva, nyomorogva. A jármű vezetője azt mondta, hogy Romániából Németországba szállít 19 különféle fajtájú kutyát, mobil kennelekben.

Ennek alátámasztására 19 román nyelven kiállított, kutyákra vonatkozó oltási bizonyítványt adott át a vámosoknak. A raktér ellenőrzésekor azonban kiderült, hogy egy-egy kennelben nem egy kutya volt elhelyezve, hanem kettő, három, de volt olyan kennel is, melyben négy kutyát találtak összezsúfolva a járőrök. A papírokon szereplő 19 helyett így 24 kutyát találtak.

A német sofőr közölte, hogy az állatokat nem kereskedelmi céllal szállítja Romániából Németországba, hanem hobbikutyaként. A kutyákra vonatkozóan azonban semmiféle beléptető, állatorvos által kiállított állategészségügyi bizonyítvánnyal és vámokmánnyal nem rendelkezett, ezért a pénzügyőrök a kutyákat lefoglalták, gondoskodtak az állatok megfelelő elhelyezéséről, és a férfi ellen eljárást indítottak az ügyben.