Fábián, Sebestyén
-2 °C
3 °C

Koponyaalapi törést szenvedett a holtan talált kisfiú

2004.01.10. 16:38
Mégsem kihűlés okozta annak a másfél éves kisfiúnak a halálát, akit a szomszéd ház udvarán találta meg. Külsérelmi nyomok nem voltak ugyan a gyermeken, de a boncolás megállapította, hogy a kisfiú koponyaalapi törést szenvedett. Az apát letartóztatták.
Idegenkezűséget állapított meg a soron kívüli boncolás annál a kisfiúnál, akit szülei holtan találtak szombat reggel Domonyon, ezért büntetőeljárást indítanak az ügyben - tájékoztatta az MTI-t a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese.

" A soron kívüli boncolás koponyaalapi törést állapított meg és azt, hogy idegenkezűség van a dologban, ezért büntetőeljárás indul majd, de még nem tudni ki ellen, mert a szülőket még most hallgatják ki" - mondta Bényi Mónika.

A másfél éves gyermekre szombaton fél nyolc körül meztelenül, a szomszéd ház udvarán találtak rá. A kisfiú körül ruhák voltak, és bár a helyszíni orvos szakértői vizsgálat nem talált külsérelmi nyomokat, a soron kívüli boncolást a gyanús körülmények miatt tartották szükségesnek - közölte a sajtóügyeletes.

A rendőrség korábban azt valószínűsítette, hogy a gyermek halálát kihűlés okozta.

Őrizetbe vették az apát

Halált okozó testi sértés megalapozott gyanújával a rendőrség őrizetbe vette annak a domonyi kisfiúnak az apját, akit szombat délelőtt holtan találtak a település egyik házának kertjében - közölte Bényi Mónika, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense vasárnap az MTI-vel.

A kisfiú édesapját a boncolást követő kihallgatás után vették őrizetbe - tette hozzá.