Erik, Alexandra
EUR 382,65 Ft
USD 363,69 Ft
9 °C
23 °C

Donászi és Bene: a brutális páros

2002.05.09. 20:06
Az utóbbi évek legbrutálisabb rablótámadásait a Donászi-Bene páros követte el. Donászi Aladár és Bene László 1989 és 1993 között legalább egy tucatnyi támadást követett el, négy rendbeli gyilkosságot, több gyilkkossági kísérletet sikerült rájuk bizonyítani. A Legfelsőbb Bíróság 1996-os ítélete életfogytiglani büntetést szabott ki a két bűnözőre.

Donászi 1991 nyarán egy győri pénzszállítóautót támadott meg egyedül. A jármű kísérői közül egy rendőr-főtörzsőrmestert agyonlőtt, társát pedig súlyosan megsebesítette. 870 ezer forintot zsákmányolt.

1992-ben Donászi és Bene együtt próbálta kirabolni a budai Skála áruház pénzszállító autóját. Donászi hasbalőtte a kocsikísérőt, egy 21 éves egyetemi hallgatót, aki belehalt sérüléseibe. Két másik embert megsebesítettek. Végül egy fillért sem tudtak zsákmányolni, az autóban ugyanis csak üres pénzeszsákok voltak.

1992 novemberében a rablópáros lőgyakorlatot tartott a Sárszentmihály melletti erdőben (Székesfehérvártól néhány kilométernyire), amikor két vadász felfigyelt rájuk. Donásziék mind a két vadászt (Izsó Lászlót és ifjabb Tóth Tamást) meggyilkolták.

A páros még számos fegyveres rablást követett el, többniyre pénzszállító járművek ellen. Számlájára írható az újpesti Alfa áruház pénzszállítója elleni támadás és a soroksári posta kirablása is. Donászi Aladár - aki vallomása szerint tudatosan képezte át magát katonatisztből hivatásos bűnözővé - 2001 augusztusában öngyilkosságot követett el a sporonkőhidai börtönben.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!

  • Eladnék
  • Hírek