Valér
-2 °C
0 °C

Pénzátvétel közben csaptak le a szombathelyi újságíróra

2006.07.12. 16:08
D. Lászlót Szombathely belvárosában érték tetten a rendőrök, amint egy előre bemikrofonozott sportoló pénzt adott át neki. Azóta már hatan is jelentkeztek, akik szerint D. őket is megzsarolta. A férfi kilenc éve ír bulvárújságot, személyeskedő cikkei miatt már többször is elítélték.

Több rendbeli zsarolás és zsarolás kísérlete miatt a bíróság előzetesbe helyezett egy szombathelyi vállalkozót, aki kilenc éve "terrorizálja" a vasi megyeszékhely közéletét, írja a HavariaPress. Az egyszemélyes bulvárújságot kiadó D. László a kis formátumú, Drazsé Szemek című, 20 oldalas kiadványban főként helyi politikusokat, közszereplőket igyekezett lejáratni.

A bíróság korábban többször is elítélte rágalmazás, valamint személyiségi jogok megsértése miatt, de D., a bíróság tiltása ellenére továbbra is megjelentette lejárató cikkeit.

A nyílt utcán kapcsolaták le

A rendőrök Szombathely belvárosában, közterületen csaptak le a férfira, leteperték, majd bilincsben elvitték. Úgy tudjuk, hogy a férfi pénzt követelt egy ismert helyi sportolótól, P. Krisztiántól, aki szólt erről a rendőröknek. Bemikrofonozták a megzsarolt nehézatlétát, és a megbeszélt találkahelyen előkészítették az akciót. A Szombathelyi Rendőrkapitányság közleménye szerint a bűnügyi osztály több rendbeli zsarolás bűntettének elkövetése és kísérlete megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a Drazsé szemek tulajdonosával szemben.


Itt vannak a sebek (Fotó: Nyugat.hu)

Hende a Drazsé miatt húzta fel ingét

A szombathelyi közélet ingyenesen terjesztett botránylapja, a Drazsé Szemek legutóbb a választási kampányban került a figyelem középpontjába, miután azt írta a Fidesz színeiben induló Hende Csabáról, hogy gerincműtéttel leplezte alkoholelvonó-kúráját. Hende Csaba emlékezetes márciusi sajtótájékoztatóján úgy cáfolta a lap állításait, hogy az újságírók előtt ingét felhúzva megmutatta az operációból származó sebeit.

Sági Józsefnek is meggyűlt a baja a szombathelyi botránylap tulajdonosával. Drazsé hosszú időre kipécézte magának a Fidesz akkor még hivatalban lévő képviselőjét, majd megvádolta azzal is, hogy megütötte őt. Az orvosi látlelettel felszerelkezett laptulajdonos feljelentését azonban az országgyűlés mentelmi bizottsága nem találta elég komolynak, nem adták ki Ságit. Több fideszes tudni véli, hogy D.-t erős szálak fűzik az MSZP-hez.

Információink szerint a lapkiadó elfogása után felbolydult Szombathely. Többen jelentkeztek a rendőrségen, hogy zsarolás miatt tegyenek feljelentést D. ellen.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!