Eleonóra
-1 °C
2 °C

Meztelenül és rendőrökkel akart kábítószert vásárolni Ausztriában

2003.12.10. 16:08
A mezőtúri rendőrség udvarán szabadult meg ruháitól egy helyi "rocker", aki vélhetően kábítószer hatása alatt azt követelte a rendőröktől, hogy azonnal vigyék Ausztriába, mert drogot kell vásárolnia. A férfi gyorstesztje pozitív lett, egyelőre azonban rongálás és garázdaság miatt indult ellene eljárás.
A rendőrök feltételezése szerint marihuána hatása alatt "bolondult meg" az a 23 éves mezőtúri "rocker", aki hétfőn este előbb megrongálta a helyi rendőrség kaputelefonját, majd az őrs udvarán minden ruháját levetette magáról. Az épületbe már meztelenül berontó fiatalember az ügyeletestől azt követelte, hogy azonnal vigyék a messzi Ausztriába drogért.

Marihuána hatása alatt őrjöngött

Az Indexet Lengyel György, a Jász-Nagykunk-Szolnok megyei kapitányság sajtóügyeletese arról tájékoztatta, hogy a meglepett rendőrök előbb kihívták az orvost, aki megvizsgálta a férfit, majd tesztet végeztek el rajta. Egyelőre nem tudni, hogy milyen drogot fogyasztot, feltételezik azonban, hogy marihuánát. A rendőrök rongálás és garázdaság miatt indítottak a "rocker" ellen eljárást.

A visszaeső drogos

A helyi fiatal nem ismeretlen a mezőtúri szervek előtt. "Zavart viselkedése" miatt korábban is került már összetűzésbe a rendőrökkel, ám eddig békén hagyták. A fiatal szabadlábon védekezhet, és kábítószerrel való visszaélés miatt is csak akkor indítanak eljárást ellene, ha befejeződik a teszt kiértékelése.