Ágnes
-5 °C
2 °C

Óriási dugó volt az M3-as bevezető szakaszán

2006.09.06. 10:14
Az M3-as autópálya Budapest felé vezető oldalán két baleset történt szerda reggel, négy ember súlyos sérüléseket szenvedett. Az útszakaszon délelőtt 10 óra körül helyreállt a közlekedés.

Ismét lehet közlekedni az M3-as Budapesthez közeli szakaszán, ahol szerda reggel két baleset történt, melyben összesen hatan sérültek meg, közülük négynek súlyos az állapota. Egy embert mentőhelikopterrel vittek kórházba, az autópályán állt a forgalom, közölte az Autópálya Rendőrség szóvivője és a Mentőszolgálat.

Az M3-as Budapest felé vezető szakaszán a 15-ös kilométernél először egy ukrán kisbusz csúszott bele hátulról az Országos Vérellátó Szolgálat utánfutós mikrobuszába. A vérellátó autójában utazó öt ember közül négyen súlyosan megsérültek, míg az ukrán kisbusz hat utasa közül egy sem szenvedett sérülést, mondta el Gálik Viktória. Hozzátette, hogy a reggeli csúcsforgalomban történt baleset nagy torlódást okozott, ezért többen a leállósávban próbálták előzni a sort, itt ütközött össze a 18. kilométernél még két autó.

A Mentőszolgálat tájékoztatása szerint az első baleset legsúlyosabb sérültjét mentőhelikopterrel szállították a Merényi Gusztáv kórházba, három, szintén súlyos sérültet pedig mentőautóval a Péterfy kórházba. A második baleset két könnyebb sérültjét az Árpád kórházba vitték.

Buday-Sántha Andrea, az Országos Vérellátó Szolgálat kommunikációs vezetője elmondta, a vérellátó utánfutós kisbusza Gödöllőről tartott Budapest felé, amikor a baleset történt, vérkészítményt nem szállítottak.

Az Autópálya Rendőrség szóvivőjének közlése szerint délelőtt tíz órára a Budapest felé vezető autópálya szakaszon és a mentőhelikopter felszállásáig lezárt másik oldalon is helyreállt a közlekedés.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!