Koronavírus adatok

2022. jan. 26.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Vanda, Paula
-3 °C
5 °C

A Dunába esett egy helikopter

2008.07.12. 16:36
Mosonmagyaróvár közelében egy magasfeszültségű vezetéknek ütközött és a Dunába zuhant egy helikopter. A magyar pilóta és két utas könnyebben, egy súlyosabban sérült meg.

Dunába esett egy helikopter Mosonmagyaróvár közelében, Magyarkimle térségében szombaton, kora délután. A négy utas ki tudott úszni - közölte az MTI-vel a Közlekedésbiztonsági Szervezet szóvivője.

Bajkó Erika tájékoztatása szerint az MI 34-es helikopter balesetét nagy valószínűséggel az okozta, hogy alacsonyan repült és elszakított egy felsővezetéket.

Magasfeszültségű vezetéknek ütközött egy MI-34-es szovjet gyártmányú helikopter a kimlei hídnál, a település magyarkimlei részén, azért zuhant a Dunába - tudta meg az MTI Kósa Mihály tűzoltó századostól, a Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ügyeletesétől. A százados elmondta: a helikopter a pilótával és három utassal a darnózseli falunap alkalmából sétarepülést végzett, amikor a baleset történt.

A vízbe esett légi járműből mind a négyen ki tudtak menekülni, kiúsztak a partra, a pilóta és két utas könnyebben, a harmadik utas súlyosabban sérült meg - utóbbi lábszártörést szenvedett. A pilótát és az utasokat a mentők kórházba szállították. Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője megerősítette, hogy három könnyű és egy súlyos sérültet vittek - a mosonmagyaróvári - kórházba.

Kocsis Tündétől, a megyei rendőr-főkapitányság sajtóreferensétől az MTI megtudta, hogy a balesetet nem a rendőrség, hanem a légügyi hatóság vizsgálja majd ki. A helikoptert - amelynek román a lajstromszáma, a tulajdonosa pedig német állampolgár - magyar pilóta vezette.

  • Bérelnék
  • Hírek