Etelka, Aletta
3 °C
4 °C

Egyetlen ütés okozott életveszélyes sérüléseket

2008.05.14. 13:51
Nem keveredtek verekedésbe, egyetlen erős ökölcsapástól szenvedett életveszélyes sérüléseket egy 17 éves egri diák kedden. A helyi önkormányzat oktatási irodájának vezetője megjegyezte, hogy a szakképző iskola minden jelentkezőt köteles felvenni, mikor arról beszélt, hogy nem ez volt az első súlyos erőszak az intézményben. Szerinte ebben az iskolában több a problémás gyerek, mint máshol.

Szemtanúk szerint egyetlen erős ökölcsapástól szenvedett életveszélyes sérüléseket az egri Bornemissza Gergely szakképző intézetben egy diák. Mikor a szóváltás után verekedés kezdődött a diákok között, a felügyelő tanár azonnal közbeavatkozott, így nem több ütést nem mérhettek egymásra.

Többszörös arc és koponyatörést szenvedett az a diák, akit egy iskolai verekedés után életveszélyes állapotban szállítottak kórházba kedden Egerben, tájékoztatott korábban az egri kórház traumatológiájának ügyeletvezető főorvosa. A szakmunkástanuló ugyan életveszélyes sérüléseket szenvedett, de esetében nem áll fenn heveny életveszély, általános állapota pedig a körülményekhez képest kielégítő, közölte Kozma Pál.

A rendőrség szerint a szakmunkástanuló a szakképző intézet folyosóján, egy szóváltás után verekedett össze egyik diáktársával. A fiú a verekedés közben elesett és életveszélyes sérüléseket szenvedett, mondta Soltész Bálint, a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője. A verekedésben részt vevő másik diák ellen életveszélyt okozó testi sértés elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indítottak eljárást.

Soltész Bálint elmondta, hogy a gyanúsított részben beismerte a bűncselekmény elkövetését, ugyanakkor a nyomozáshoz orvos szakértőt is rendeltek ki. Hozzátette, a két 17 éves szakmunkástanulónak korábban is volt már nézeteltérése, ezek következménye volt a keddi verekedés.

Kérdésre válaszolva megerősítette, hogy a mostani nem az első olyan verekedés volt az iskolában, melybe a rendőrségnek is be kellett avatkoznia. Néhány hónapja szintén két szakmunkástanuló verekedett össze, az egri rendőrkapitányság ezután is eljárást indított.

Szőkéné Komenczi Anikó, az iskolafenntartó egri önkormányzat oktatási irodájának vezetője hangsúlyozta, hogy a több mint ezer tanulót oktató intézmény minden, a törvényben előírt intézkedést megtett a történtek után. Értesítették a mentőket, a rendőrséget, valamint a szülőket, majd jegyzőkönyvet vettek fel az esetről, ez alapján indul fegyelmi eljárás az erőszakos szakmunkástanuló ellen.

Az irodavezető szükségesnek tartotta megjegyezni, hogy a Bornemissza Gergely szakképző iskola olyan intézmény, amelynek kötelező felvennie az oda jelentkezőket. Ez egyben azt is jelenti, hogy nagyobb arányban oktatnak az intézményben úgymond problémás tanulókat, mint más iskolákban. Ugyanakkor úgy vélekedett, hogy összességében az egri szakiskolában sincs több diákok közötti verekedés, mint az ország más hasonló intézményeiben. Borbély Andrást, a szakiskola igazgatóját nem sikerült elérni.