Klaudia
-4 °C
2 °C

Különös ékszerlopás a kecskeméti Tescoban

2004.11.02. 08:34
Ismeretlen tettesek a biztonságiakat is gyanúba keverő módon rámoltak ki egy ékszerboltot a kecskeméti Tesco áruházban. A tettesek a vészkijáraton keresztül autóval behajtottak az áruházba. Ötvenmillió forint értékben vittek el arany ékszert.
Ötvenmillió forint értékben vittek el arany ékszert a kecskeméti Tescóból. A rablók egy Volkswagen gépkocsival behajtottak a hipermarketbe, és a vonóhoroggal letépték az ékszerbolt rácsát.

Ismeretlen tettesek behatoltak a kecskeméti Tesco áruházba, ahonnan egy ékszerüzletet feltörve ötvenmillió forint értékben vittek el arany ékszert.

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője, Hortobágyi István őrnagy elmondta, az elkövetők a Tesco hátsó biztonsági kapuját befeszítették, majd gépkocsival behajtottak az áruházba. Ott egy ékszerstand rácsozatát az autóval betörték.

Nem történt semmi

A Blikk úgy tudja, hogy a kecskeméti Tesco áruházat éjfélkor bezárták a mindenszentek napi munkaszünet miatt. Az épületben csak a Group 4 Falck biztonsági őrei maradtak, akik viszont érdekesen reagáltak a hajnali eseményekre. A cég biztonsági emberei telefonon győzködték a rendőröket, hogy náluk bizony nem történt semmi.

"A kecskeméti kapitányság ügyeletét ekkor hívta fel telefonon az egyik biztonsági őr azzal, hogy a betörésriasztás téves. Kollégám azonban ragaszkodott ahhoz, hogy mondja be a telefonba a biztonsági ember a lemondókódot" - nyilatkozta a Blikknek Hortobágyi István rendőr őrnagy. A telefonáló azonban nem tudta a kódot, így a rendőrség már küldte volna az egyik járőrautót a helyszínre. Ekkor újra megcsörrent a telefon a kapitányság ügyeletén: a biztonságiak bemondták a kódot, azaz akció lefújva. "Meglepetést keltett, hogy tíz perc múlva újra telefonált, mondván mégiscsak betörtek az áruházba" - folytatja a történetet Hortobágyi őrnagy.

A rendőrök vizsgálják a biztonsági őrök szokatlan viselkedésének hátterét is. A biztonsági kamerák felvették az autót is, így tudják a kocsiról, hogy sötét színű, ötajtós, és vonóhorga van. Egyelőre próbálják "kikockázni" a videofelvételekről a rendszámát.

Hasonló motívumok

A Blikk szerint a nyomozók egyeztetik a 2004. február 11-én, a fóti Cora Áruházban történt rablás adatait a kecskemétivel. Akkor egy terepjáróval hajtottak be, majd a bankautomatát próbálták meg elvinni. A két ügyben közös, hogy a biztonsági szolgálat mindkét helyen negyedórás késéssel riasztotta a rendőröket.