Zsuzsanna
-4 °C
3 °C

Kép készült a Retek utcai rablóról

2008.05.31. 14:37
Fotó és személyleírás alapján keresi a rendőrség azt a fiatal férfit, aki csütörtök este háromszor is rálőtt egy eladóra Budapesten, a II. kerületben.

A csütörtöki, II. kerületi rablás feltételezett elkövetőjéről készült felvételeket tett közzé szombaton a Budapesti Rendőr-főkapitányság rablási osztálya.

Az ismeretlen férfi csütörtök este, nem sokkal hat előtt rontott be a Retek utcai üzletbe, fegyverrel megfenyegette az eladót, készpénzt és ékszereket követelve.

A nő azonban nem tett eleget a felszólításnak, mire a férfi három lövést adott le rá, az egyik golyó a lábán találta el az eladót. A rabló végül a pulton lévő ékszereket felmarkolta és elmenekült a helyszínről a Fény utca irányába.

A nőt azóta megműtöttek, állapota stabil. A rendőrség nagy erőkkel keresi a fegyverét használó rablót, a férfiról személyleírást és egy biztonsági kamera által rögzített képeket is közöltek.

Képek a rablóról

Az ismeretlen elkövető 30 év körüli, körülbelül 180 centiméter magas, átlagos testalkatú férfi. A bűncselekmény elkövetésekor világos színű baseballsapkát, fehér vagy világoskék színű, rövid ujjú inget, világoskék színű farmernadrágot, fekete színű cipőt, bal csuklóján fém karórát viselt, valamint volt nála egy sötétkék színű hátizsák és egy fekete színű övtáska.

A rendőrség kéri, hogy aki a fentebb látható férfit felismeri, jelenlegi tartózkodási helyével vagy a bűncselekménnyel kapcsolatban érdemleges információval rendelkezik, tegyen bejelentést az ismert rendőrségi telefonszámok valamelyikén.