Lázár, Olimpia
-6 °C
-1 °C

Elásta feleségét a féltékeny férj

2003.09.01. 14:22
Meggyilkolta majd elásta feleségét egy budaörsi férfi, aki a gyilkosság után Bécsbe vitte felesége mobilját és megtévesztő üzeneteket küldött a hölgy ismerőseinek. A huszonéves fiatalember ezután bejelentést tett a rendőrségen felesége eltűnése miatt. A kérdésekre egyre zavartabban válaszoló férfi, látszólag minden előzmény nélkül szíven szúrta magát egy ollóval, kiugrott az ablakon, majd egy autó elé vetette magát.
Meggyilkolta és elásta feleségét, majd félre akarta vezetni a rendőrséget, végül önmagával is végezni próbált egy férfi Budaörsön. A 29 éves gyanúsított augusztus 21-én a felesége állítólagos eltűnése miatt tett bejelentést a Pest megyei város rendőrségén.

Öngyilkossági kísérletek

A vizsgálótiszt kérdései nyomán egyre zavartabban kezdett viselkedni, végül felkapott egy ollót, és háromszor szíven szúrta magát. A szúrások nem sebesítették meg komolyabban a férfit, ő ezért - még mielőtt a rendőrök feltartóztathatták volna - kirohant a kapitányság folyosójára, és a második emeletről a mélybe vetette magát. Mivel azonban csak egy bokorra esett, a zuhanást is megúszta néhány karcolással. A férfi végül öngyilkossági szándékkal kirohant az útra, és egy arra haladó autó elé vetette magát.

Megtévesztő SMS-ek

Az öngyilkosjelölt férfit ezután életveszélyes állapotban szállították kórházba, ahol a rendőrök is csak a múlt pénteken tudták először kihallgatni. Ekkor azonban megtört, és bevallotta, hogy 29 éves felesége nem tűnt el, hanem - több napos veszekedés után - ő maga ölte meg. A férfi állítása szerint féltékenysége miatt végzett feleségével, akit 5-6 késszúrással gyilkolt meg, majd egy Alcsút melletti vízmosásban elásta a holttestet. Annak érdekében, hogy az asszony teste biztosan ne kerüljön elő, a férfi biatorbágyi építkezéséről sódert és sittet is hordott a tetemre. Végül anyjával együtt Bécsbe utazott, ahonnan megtévesztő üzeneteket küldött a nő mobiltelefonjáról, több közös ismerősüknek.

Őrizetben a gyilkos

A férfit a rendőrség őrizetbe vette, vele szemben emberölés alapos gyanúja miatt indult eljárás. Vizsgálják azt is, hogy az anya tudott-e a gyilkosságról, illetve a férfi megtévesztési kísérleteiről. A nyomozók kezdeményezték a férfi előzetes letartóztatását is, amiről a bíróság hétfőn a jelenleg is kórházban fekvő gyanúsított betegágyánál hoz döntést.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!