Olivér
4 °C
8 °C

Embereket tapostak halálra a megéhezett elefántok

2005.08.16. 10:00
Idén eddig kilenc embert öltek meg a vársosokba betörő elefántok Srí Lankán. A hatóságok megpróbálják befogni az állatokat, a gazdák pedig inkább lelövik, vagy megmérgezik a tomboló állatokat.
Két embert halálra taposott, és számos házat tönkretett egy ámokfutó elefánt Srí Lanka Amapara körzetében, és ez már nem az első ilyen eset volt az idén a szigetországban.

A mostaniakkal - egy férfival és egy nővel együtt - ebben az évben eddig összesen kilenc ember halt meg a tomboló elefántok miatt. A hasonló esetek megakadályozására a hatóságok igyekeznek a központi nemzeti parkba összeterelni a vadon élő ormányosokat; eddig 120-at sikerült is befogni.

Mint a körzeti rendőr-főfelügyelő helyettes elmondta, az Amaparában pusztító elefántot a rendőröknek le kellett lőniük.

A nagyarányú erdőirtás és a szárazság miatt Srí Lanka 3500 egyedet számláló elefánt-állományából táplálékot és vizet keresve több száz ront be időnként valamelyik településre, aminek aztán az (is) a következménye, a feldühödött gazdálkodók évente mintegy 150-160 állatot lelőnek le vagy megmérgeznek.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?