Vince, Artúr
-7 °C
1 °C

Megverte, felakasztotta, megszurkálta feleségét

2005.06.16. 12:51
Többszörösen büntetett előéletű férfit ítéltek életfogytigalni fegyházra csütörtökön. A tanyasi férfi másfél éve kegyetlenül megölte feleségét, amikor az erdőbe mentek fáért.

Súlyosan bántalmazta, megkínozta, majd megölte feleségét egy 36 éves kiskunhalasi férfi, akit jogerősen életfogytiglani fegyházra ítélt csütörtökön a Szegedi Ítélőtábla. A vádlott legkorábban negyven év múlva szabadulhat.

A többszörösen büntetett előéletű Törköly Tibor és felesége kapcsolata nem volt zavartalan, rendszeresen veszekedtek, a férfi többször is bántalmazta az asszonyt. 2003. október 17-én a házaspár lovaskocsival a közeli erdőbe ment fáért, és veszekedni kezdtek.

Horror

A férfi előbb kézzel ütötte a nőt, majd meg is rugdosta. Utána ülő helyzetben összekötötte a kezeit és lábait, és egy közeli fára akasztotta fel a nyakánál fogva. Majd elvágta a kötelet, és a nő a földre zuhant. Hogy ne sikoltozzon, a férfi egy szigetelő szalaggal többször körbetekerte felesége fejét, majd egy késsel legalább kilencszer megszúrta. A nő néhány perc múlva meghalt, a férj pedig lóra ült, hazament a tanyára, és nyugtatót vett be pálinkával.

Az öngyilkosság azonban nem jött össze, a bíróság Törköly Tibort különös kegyetlenséggel elkövetett emberölésben és súlyos testi sértés kísérletében találta bűnösnek. Törköly védője márciusban elfogultsági kifogást nyújtott be a táblabíróság ellen, a kérelmet azonban a Legfelsőbb Bíróság elutasította.

15%

Jo Nesbo Szomjúság

3980 Ft
3383 Ft
15%

Pan-dji Vádirat

3499 Ft
2975 Ft