Alfréd
-2 °C
2 °C

Elfogták az évekig bujkáló gyilkost

2005.01.27. 07:02
Egy négy és fél évvel ezelőtti gyilkosság tettesét fogta el a Nemzeti Nyomozó Iroda fejvadászainak információi alapján a német határrendõrség. A férfi egy társával brutális módon meggyilkolta ismerősét. Németországba szökött, ahol egy lovardában dolgozott. Egy repülőgépen fogták el, tettét beismerte.
Cs. Krisztán és a gyilkosság idején még fiatalkorú társa K. Gábor 2000. szeptember 5-re virradóra Ladájáért ölte meg egy alkalmi ismerősüket - írja a Népszabadság. A brutális gyilkosság helyszínén, egy Újlengyel közelében lévő tanyán már előző napokban sírgödröket ástak. A tanya tulajdonosa azonban szeptember 4-én váratlanul kiment a birtokára, és mivel elképzelni sem tudta ki és miért ásta a gödröket a birtokán, bejelentést tett a polgármesteri hivatalban. Onnan kérték a rendőrséget, hogy nézzenek körül a tanyán.

Elmenekült

A rendőrök néhány órával az után érkeztek, hogy a két férfi halálra szurkálta, majd a megásott sír helyett a kútba dobta a holttestet. Átkutatták a tanyát, és megtalálták az áldozatot. Kiderült, az áldozat maga fuvarozta gyilkosait a tetthelyre. Megkérték, hogy vigye ki őket a Ladájával a tanyára, ahol alkalmi munkát kaptak, s ő segített rajtuk. Amikor kiértek, szabályosan lemészárolták - írja a Népszabadság.

Áldozatuk kocsiján Budapest felé indultak. K. Gábort még aznap elfogták, őt később jogerősen hat év fegyházbüntetésre ítélték. Cs. Krisztiánnak azonban sikerült elmenekülnie. (Őt távollétében életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélték, másodfokon 17 évre csökkentették a büntetését.)

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság még 2001-ben felkérte az ORFK célkörözési alosztályát (a fejvadászokat) Cs. Krisztián felkutatására. Hoffmann János alezredes, az egység vezetője szerint Cs. más, régóta körözött bűnözőkhöz képest is óvatos volt. Semmilyen módon sem kereste a kapcsolatot szeretteivel.

Alias

Két évbe telt, míg ráakadtak egy zalai hölgyre, akiről úgy tudták, hogy Cs. barátnője. Egy éve a fejvadászok elképedve látták az MTV Kékfény című műsorában a felhívást: a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság csalás és más bűncselekmények miatt keresi N. Viktort, aki mobiltelefonokkal üzletelt, számos vásárlóját becsapva. A bemutatott fotón Cs. Krisztián volt.

A fejvadászok kiderítették, hogy Cs. Krisztiánt - alias N. Viktort - egy Köln melletti lovardában foglalkoztatják, ahonnan rendszeresen szállítanak lovakat Dubaiba. Mire tisztázták Cs. Krisztián hollétét két ápolótársával és 12 lóval már az Egyesült Arab Emirségek felé tartott.

A Népszabadság úgy tudja, hogy a Németországba visszatérő Cs.-t a kedd esti landoláskor a német határrendőrség fogadta. A férfi ellenállás nélkül megadta magát, és beismerte a gyilkosságot. Kiadatása érdekében a hatóságok megindították az eljárást.