Konrád
8 °C
26 °C

Császár Előd tagad

2001.07.05. 15:35
A bíróság nem tudott ítéletet hirdetni Császár Előd biztosítási csalásának ügyében, mivel több tanú meghallgatása még hátravan. A vád szerint az ismert zenész visszadátumozva kötötte meg biztosítását autójára, miután 1998 decemberében halálos kimenetelű balesetet okozott. Császár tagad, az ügyészség pedig felfüggesztett börtönbüntetés és pénzbírság kiszabását kéri. Egy biztos, ha Császár Elődöt bűnösnek találják, akkor sem kell letöltenie a korábban kiszabott büntetését.
Számos tanút kell még meghallgatnia a bíróságnak, mire elsőfokon ítéletet születhet Császár Előd biztosítási csalási ügyében. Az ismert zenész tagadja, hogy felelősségbiztosítását visszadátumozva kötötte meg, miután 1998 december 17-én halálos kimenetelű balesetet okozott.

Egy autóban kötötték az állítólagos szerződést

Császár Elődöt halálos közúti baleset okozásáért májusban másfél év felfüggesztett fogházra ítélték
A tanúként meghallgatott B. Andrea adminisztrátorként dolgozott egy cégnél, ahol autók eladásával is foglalkoztak. Az ügyfelekkel ő kötötte meg a biztosításokat, majd az összegyűjtött papírokat a másodrendű vádlott, T. Zsuzsa vitte be a Hungária Biztosítóhoz. Császár Előd azt állítja, hogy 1998. december 10-én a Blaha Lujza téren találkoztak, hogy megkössék aznap vásárolt autójának felelősségbiztosítását. A biztosításkötés egy autóban történt. A szerződést a másodrendű vádlott töltötte ki, hiszen a biztosítási üzletkötőként dolgozó B. Andreának el volt törve a keze, ő csak azt aláírta a végén.

A történetre teljesen másképp emlékszik a díler. Elmondása szerint telefonon közölte vele B. Andrea, hogy a nevét aláírta egy szerződésen, de megnyugtatta, hogy semmi baj sem lesz belőle. A találkozóra januárban került sor a Blaha Lujza téren, ahol Elődön és a Hungária Biztosító alkalmazásában álló T. Zsuzsán kívül Lakatos József, a Fekete Vonat menedzsere is jelen volt. Beleegyezett, hogy a biztosítónál induló belső vizsgálatnál is megerősíti azt, hogy ő írta alá a szerződést. Erre végül nem került sor, mert mindent bevallott az ellenőrzési osztálynak.

A tanú azt is elmondta, hogy egy baleset miatt ugyan el volt törve a bal keze, azonban jobb kézzel ír, így semmi akadálya sem lett volna annak, hogy kitöltse az űrlapot. A kérdéses napon viszon varratszedésre ment a kórházba, utána pedig otthon volt. A másodrendű vádlott ügyvédje szerint írásszakértő kirendelésére lenne szükség. A bíróság azonban tanúmeghallgatásokkal kívánja folytatni az eljárást, amire 2002. január 4-én kerül sor.

Börtönbe nem kell mennie Elődnek

Az ügyész felfüggesztett börtönbüntetés és pénzbírság kiszabását kéri csalás és okirat-hamisítás miatt. Császár Előd halálos közút baleset okozása miatt már kapott felfüggesztett fogházbüntetést, de azt akkor sem kell letöltenie, ha ebben az ügyben is jogerősen bűnösnek találják. Arra akkor kerülne sor, ha egy olyan bűncselekményért kényszerülne rács mögé, amit a közúti balesetében hozott ítélethirdetés után követett el.