A miskolci speciális mentők sem találják az eltűnt fiút

2002.01.09. 12:42
Hiába keresi közel 60 ember és egy helikopter a szilveszter éjszakáján eltűnt 17 éves tótszerdahelyi fiút. Elképzelhető, hogy csütörtöktől már csak egy kisebb csapat folytatja a keresést. A nyomozásban sincsenek újabb eredmények.
Továbbra is nagy erőkkel keresik azt a tótszerdahelyi fiút, aki szilveszter éjszaka tűnt el gyanús körülmények között. A kutatás eddig nem vezetett eredményre, pedig kedden és szerdán 50-60 fő, és egy helikopter is részt vett a keresésben - mondta el az Indexnek Kisházi Gábor, a Zala megyei rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

Nagy területet fésültek át

Mint mondta, kedden egy igen nagy területet jártak be a helikopterrel, szerdán pedig sötétedésig módszeresebb keresést végeznek a mentők. A referens szerint csütörtöktől már nem lesz mód arra, hogy továbbra is ilyen nagy erőkkel folytassák a keresést. - Este a mentősök eldöntik: van- e esély arra, hogy életben megtalálják az eltűnt fiút.

Mentők, kutyák

Több mentős egység, összesen 20 fővel és kutyákkal vesz részt a keresésben. A Miskolci Speciális Mentőcsoport egyik tagja az Indexnek elmondta, hatalmas területet fésültek át, de eddig sajnos nem találtak nyomokat. Az csak a szerda esti megbeszélésen derül ki, hogy csütörtökön mennyien és milyen formában folytatják a keresést.

Nincs új fejlemény

A zalai kaptányság sajtóreferenstől megtudtuk, hogy az ügyben nincs új fejlemény, így egyelőre a nyomozás sem eredményesebb, mint a keresés. Mint arról korábban beszámoltunk, Svélecz Istvánt, a 17 éves tótszerdahelyi fiút egy murakeresztúri vendéglői szilveszteri mulatság éjszakája óta nem láttak. Az eltűnést a hozzátartozók csak január 4-én jelentették. Az üggyel kapcsolatban a rendőrség eddig kevés és ellentmondásos adatot tudott szerezni.

Rejtélyes eltűnés

Szemtanúk szerint a fiú szóváltásba keveredett két férfival a murakeresztúri vendéglő előtt. Egyesek szerint a veszekedés végén a fiú elfutott a helyszínről, mások azt állítják, hogy "valakik elvitték".

A bejelentést követően másnap már 30-35 polgárőr, rendőr és határőr indult a 17 éves fiú keresésére, hétfőn pedig a helyszínre érkeztek a miskolci különleges, kutyás mentőszolgálat tagjai is.