Ödön
1 °C
11 °C

A miskolci speciális mentők sem találják az eltűnt fiút

2002.01.09. 12:42
Hiába keresi közel 60 ember és egy helikopter a szilveszter éjszakáján eltűnt 17 éves tótszerdahelyi fiút. Elképzelhető, hogy csütörtöktől már csak egy kisebb csapat folytatja a keresést. A nyomozásban sincsenek újabb eredmények.
Továbbra is nagy erőkkel keresik azt a tótszerdahelyi fiút, aki szilveszter éjszaka tűnt el gyanús körülmények között. A kutatás eddig nem vezetett eredményre, pedig kedden és szerdán 50-60 fő, és egy helikopter is részt vett a keresésben - mondta el az Indexnek Kisházi Gábor, a Zala megyei rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

Nagy területet fésültek át

Mint mondta, kedden egy igen nagy területet jártak be a helikopterrel, szerdán pedig sötétedésig módszeresebb keresést végeznek a mentők. A referens szerint csütörtöktől már nem lesz mód arra, hogy továbbra is ilyen nagy erőkkel folytassák a keresést. - Este a mentősök eldöntik: van- e esély arra, hogy életben megtalálják az eltűnt fiút.

Mentők, kutyák

Több mentős egység, összesen 20 fővel és kutyákkal vesz részt a keresésben. A Miskolci Speciális Mentőcsoport egyik tagja az Indexnek elmondta, hatalmas területet fésültek át, de eddig sajnos nem találtak nyomokat. Az csak a szerda esti megbeszélésen derül ki, hogy csütörtökön mennyien és milyen formában folytatják a keresést.

Nincs új fejlemény

A zalai kaptányság sajtóreferenstől megtudtuk, hogy az ügyben nincs új fejlemény, így egyelőre a nyomozás sem eredményesebb, mint a keresés. Mint arról korábban beszámoltunk, Svélecz Istvánt, a 17 éves tótszerdahelyi fiút egy murakeresztúri vendéglői szilveszteri mulatság éjszakája óta nem láttak. Az eltűnést a hozzátartozók csak január 4-én jelentették. Az üggyel kapcsolatban a rendőrség eddig kevés és ellentmondásos adatot tudott szerezni.

Rejtélyes eltűnés

Szemtanúk szerint a fiú szóváltásba keveredett két férfival a murakeresztúri vendéglő előtt. Egyesek szerint a veszekedés végén a fiú elfutott a helyszínről, mások azt állítják, hogy "valakik elvitték".

A bejelentést követően másnap már 30-35 polgárőr, rendőr és határőr indult a 17 éves fiú keresésére, hétfőn pedig a helyszínre érkeztek a miskolci különleges, kutyás mentőszolgálat tagjai is.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?