Zelma, Rajmund
-6 °C
1 °C

Vállalkozót keresnek, élve vagy halva

2004.05.26. 12:04
Hatmillió forintot ajánlott fel egy feltehetően elrabolt férfi baráti köre annak, aki érdemi információval szolgál az eltűnt hollétéről. Amennyiben a férfi holtan került elő, kétmillió jár az informátornak. A 38 éves Modróczki Károly fegyverrel és feltehetőleg nagyobb összeggel indult erdőt vásárolni, de már csak az autóját találták meg.
Hatmillió forintot ajánlott fel a nyomravezetőnek annak a férfinak a baráti köre, aki után eltűnése miatt indított nyomozást a rendőrség Pest megyében. A rendőrség szerint a férfit vélhetően elrabolták.

Műholdas rendszer segítségével megtalálták a lezárt autót

A 38 éves Modróczki Károly az eddigi adatok szerint május 11-én kora este, bérelt Audijával utazott a csepeli településről Üllőre, hogy ott egy erdőt vásároljon. Onnét azonban nem tért haza, autóját másnap az erdőben megtalálták. A lezárt járműben benne voltak a férfi személyes tárgyai, valamint önvédelmi fegyvere is. Ő maga azonban azóta ismeretlen helyen tartózkodik.

Az életvédelmi osztály nyomoz

Az eltűnt férfi körülbelül 180 cm magas, erős, sportos testalkatú, haja vörösesbarna, de kopaszra nyírt, szeme kék, szája egyenes vonalú-, olvasható a rendőrség honlapján. Utolsó ismert ruházata fekete szabadidőnadrág, narancssárga póló és fekete, koptatott bőr sportcipő volt.

Az ügyben a Pest megyei rendőrség életvédelmi osztálya nyomoz, személyi szabadság megsértése miatt. A vállalkozó baráti köre hatmillió forintot ajánlott fel annak, aki olyan információval szolgál a férfi hollétéről, mely alapján az eltűnt élve előkerül, és "állandó lakhelyén minden befolyástól mentesen jelentkezik". Amennyiben a nyomravezetői információ alaján Modróczki Károly holtan kerül elő, a baráti kör a nyomravezetőnek kétmillió forintot ajánlott fel.

Az Index megkereste az ügyben az életvédelmi osztályt, ahol későbbre ígértek tájékoztatást.