Zsuzsanna
-4 °C
3 °C

Csak mese volt az emberrablás

2001.12.24. 17:19
Romló osztályzatait akarta eltitkolni az a kamasz fiú, aki azt állította, hogy emberrablók tartották fogva. Az egri redőrkapitányság két hónapig nyomozott az ügyben, amire kiderült, hogy a tinédzser hazudott.
Először november 7.-én "rabolták el" a 15 éves Gábort. A fiú a rendőrségen tett vallomásában azt állította, hogy egy egri benzinkútnál két "erőember" egy autóba tuszkolta.

Szavai szerint úgy megverték, hogy elveszítette az eszméletét, és később a városhoz közeli Noszvaj község határában tért magához; eltűnt a tízóraija, a karórája és a lakcímbejelentő igazolványa.

A fiatalember a noszvaji Fenyves Hotelből értesítette a rendőrséget a történtekről. Vallomásának némiképp ellentmondott, hogy Gábornál találtak egy az egri buszpályaudvaron megváltott, Noszvajra szóló diákjegyet. A fiú erről azt mondta, hogy valószínűleg a támadók csempészték a tárcájába.

Az újabb "emberrablás" december 20-án történt. Gábor azt állította, hogy ezúttal szülei lakásából rabolták el az ismeretlenek; valamivel elkábították, majd kivitték a megyeszékhelyhez közeli Kerecsend határába, ahol megverték, majd magára hagyták.

A gyerekre, akinek egyik lábáról hiányzott a cipő és a zokni, az anyja talált rá lakásuk ajtaja előtt fekve. A fiú közölte hogy gyalog jött vissza a várost megkerülve Egerbe.

Ezúttal is ellentmondott a vallomásnak, hogy az orvosi vizsgálat semmilyen bántalmazásra utaló nyomot nem talált a kamasz testén és a csupasz lábfeje sem úgy nézett ki, mint amin kilométereket gyalogoltak télvíz idején.

A diák, amikor végül elmondta az igazat, bevallotta: az emberrablásos mesével mindkét esetben távol akarta tartani a szüleit az éppen esedékes iskolai fogadóórától, ugyanis az elmúlt időszakban jelentősen romlott a tanulmányi eredménye.

A rendőrség az üggyel kapcsolatban elrendelt nyomozást megszüntette; azt már az ügyészségre bízzák, hogy indul-e eljárás a gazdag fantáziájú kamasz ellen hatóság félrevezetése miatt.