2024. június 19. 15:00
Horvátország 2
Albánia 2
Volksparkstadion II. forduló
2024. június 19. 18:00
Németország
Magyarország
StuttgartArena II. forduló
2024. június 19. 21:00
Skócia
Svájc

EmlékMÁS

2000.06.17. 16:12
Hőség és rengeteg ember fogadott a 100 forintos belépőjegy megfizetése után a kapuvári T-Rex Pizzériában, Holanek Zsanett és Soproni Roland emlékére megrendezett rockhétvégén.
December 30-án vesztette életét Roland - mindenki által csak Sopinak ismert - 27 éves fiatalember. A dátumváltás előestéjén autójukba rohant egy ittas ámokfutó. A temetésen a 2-3 ezres tömegben nem csak a kapuvári fiatalok, hanem ismert zenekarok is képviseltették magukat.

Sopi és Holanek Zsanett, aki egy évvel korábban vesztette életét szintén autobalesetben
Sopi hozta el a Győr-Moson-Sopron megyei fiataloknak hétvégenként az alternatív rockzene sztárjait, többször megfordult szórakozóhelyén a Pál Utcai Fiúk, a Kispál és a Borz illetve a Quimby. Évről-évre kitűzte a Kapuvár táblát és felhúzta sátrát a Diákszigeten a Pesti Est színpad mellett. Ez lett a megye fiataljainak kiindulópontja.

Ezen a hétvégén is itt voltak barátai, ismerői. Pénteken fellépett - többek között - a Publo Hunny, a P.U.F. Szombaton a Quimby és a Korai Öröm . Ismét felvetődött, hogy az említett zenekarok egy közös CD-t adnak ki Sopi emlékére.

EFOTT 1996

Az első fesztivál, amin részt vettem 1996-ban volt. Egy Kispál koncert után, tértünk be a kapuvári T-Rex szórakozóhelyre, ahol eldöntöttük, hogy lemegyünk Agárdra az EFOTT-ra. Mivel a társaságunkban lévő két lánynak lejárt a diákigazolványa ezért kénytelenek voltunk a hamisítás eszközéhez folyamodni. Sopitól a tulajtól kölcsönkaptuk az üzlet pecsétjét és hoszzabítottunk...

Szombaton egy sör elfogyasztása közben megtudtam kapuvári ismerőseimtől, hogy a Pizzériát jelenleg Roland öccse, Barna üzemelteti. A Tilos Rádiós pólóban sürgölődő fiatalembert a sok vendég miatt nem kívántam zavarni. Másnap megkaptam telefonszámát és felhívtam. Elmondta, hogy a tragédia után tért haza és vette át testvére által üzemeltetett Pizzériát. Azelőtt Pesten dolgozott többek között a Banán Klubban. Mivel tapasztalattal nem rendelkezik ezért idén csak, mint magánember lesz jelen a Diákszigeten, nem akart magára vállalni ilyen komoly szervezéssel járó feladatot.

A kapuvári T-Rex-ben folytatódnak a bulik, remény van többek között egy július 15-ei - Sopi születésnapján - bulira, ahol többek között fellépne a Kispál és a Borz.