Auguszta
-3 °C
2 °C

Tíz hektárnyi erdő ég Bács-Kiskunban

2008.05.28. 16:06
Nehezen megközelíthető területen ég tízhektárnyi erdő Bács-Kiskun megyében, a lángok egyelőre lakóépületeket, vagy tanyákat nem veszélyeztetnek.

Mintegy tíz hektáron pusztítanak a lángok egy fenyves erdőben és az azt körülvevő bozótos részen a Bács-Kiskun megyei Kunfehértó közelében szerdán; a tűzoltók a legmagasabb, úgynevezett 5-ös kiemelt fokozatú riasztással vonultak a helyszínre - tájékoztatta a katasztrófavédelem az MTI-t. Emberi élet, lakóépület nincs veszélyben.

Kéleshalom és Kunfehértó között tavaly is volt nagy erdőtűz, akkor szintén több tíz hektárnyi terület égett, a tüzet napokig oltották. Dobson Tibor, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője az MTI-nek szerda délután azt mondta: egyelőre nem érkezett jelentés, hogy a tűz tanyákat, lakóépületeket, vagy emberi életet veszélyeztet-e.

A katasztrófavédelem szóvivője közölte: mintegy tíz hektárnyi területen egy fenyves erdő koronája ég. Vízhiányos a terület, és a tűzoltást nehezíti, hogy a homokos területre a gépjárműfecskendők nem tudnak bemenni - fűzte hozzá. Dobson Tibor az MTI-nek elmondta azt is, hogy 15 autóval mintegy 60 tűzoltó a legmagasabb fokú riasztási szinttel vonult a helyszínre.