Aladár, Álmos
-1 °C
1 °C

Halott nővel közösült a besurranó tolvaj

2001.07.12. 11:58
DNS-vizsgálattal akadtak a nyomára annak a besurranó tolvajnak, aki alaposan gyanúsítható azzal, hogy 1999 decemberében meggyilkolt egy idős hölgyet, majd közösült vele a IX. kerületben. A huszonkét éves fiatalemberre azután akadtak rá, hogy néhány hónappal később egy másik hasonló bűncselekményt is elkövetett. Akkor tizenkétszer szúrt, majd egy cipővel távozott a családi házból.
Beismerő vallomást tett az a fiatalember, aki 1999 decemberében több késszúrással megölt egy idős nőt, majd közösült vele a IX. kerületi Mester utcában. A Budapesti Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint a huszonkét éves gyanúsítottat DNS-vizsgálat alapján fogták el.

Hatszor szúrt, majd közösült

Az áldozat gyakran vásárolt homokot macskájának. Így tett a gyilkosság előtti napon is, amikor a villamosmegállóban egy ismeretlen fiatalembert kért meg arra, hogy a húszkilós zsákot segítse felcipelni otthonába. Az encsencsi fiatalember azonban a segédkezés közben ellopta az asszony pénztárcáját, benne harmincezer forinttal, és aranyozott karóráját is magához vette. Ekkor a nő feljelentést tett a rendőrségen.

Újabb zsákmány reményében 1999. december 19-én hajnalban tért vissza a gyanúsított a tett helyszínére, de a nő felébredt. Dulakodni kezdtek, miközben B. János ököllel mellbe vágta az asszonyt, és elkezdte fojtogatni. A kezébe került huszonöt centiméter hosszúságú késsel hatszor mellbe szúrta, amitől a hatvanhét éves nő holtan esett össze. Ezután közösült a halott asszonnyal, majd távozott.

A nyomozás csak akkor vezetett eredményre, amikor B. Jánost egy 2000 márciusában, hasonló módon elkövetett gyilkosság miatt lefülelték. Akkori vallomása szerint egy cipő volt a zsákmánya Szakoly községben, miután egy családi ház nyitott ajtaján besurrant, majd az őt megzavaró idős házigazdát tizenkét késszúrással megölte.

A gyilkosságot beismeri, a lopást nem

A DNS-vizsgálat eredménye után a gyanúsított beismerte a Mester utcai gyilkosságot is, de tagadta a segítőkész cipekedés utáni lopást. Elmondta, hogy egy diszkóban töltötte az estét, majd ittasan tartott hazafelé, amikor beugrott az idős nőhöz lopni. Végül gyilkosságba torkollott az éjszaka. B. Jánost emberöléssel gyanúsítják, jelenleg előzetes letartóztatásban van.