György
14 °C
24 °C

Megint esik az eső

2006.11.21. 15:49
Továbbra sem hűl le a levegő, marad az októberi november. A hétvégén akár 13 Celsius fok is előfordul.

A kontinens nagy részének időjárását több középpontú ciklonrendszer alakítja, amelyhez tartozó frontok mentén borult, párás, többfelé esős az idő. A sok felhő és csapadék ellenére az ilyenkor szokásosnál még mindig enyhébb az idő, a csúcshőmérséklet északon 6, 10, délen még 12, 22 fok között változik.

A Kárpát-medence időjárását szerda estig a fent említett ciklonrendszer határozza meg, felhős, csapadékos idő várható. Szerda estig erősen felhős, vagy borult lesz az ég, kedden délután főként a középső és a keleti országrészben, éjszakától már többfelé várható eső, zápor.

Szerdán helyenként esetleg zivatar is kialakulhat. Párás lesz a levegő, néhol tartósan megmarad a köd. A déli, délkeleti szél időnként megélénkül, majd szerda délutántól nyugaton a szél északnyugatira fordul, többfelé megerősödik, néhol viharossá fokozódik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 3, 8 fok között valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán általában 7, 12 fok között, délkeleten kevéssel 12 fok fölött alakul.

A hétvégéig felhős marad az idő, napközben 9-13 fokig emelkedik a hőmérő higanyszála.