Gerzson
-3 °C
3 °C

Két gyorséttermet és egy patikát raboltak ki az éjszaka

2001.12.23. 11:24
Néhány óra leforgása alatt két gyorséttermet és egy patikát is kiraboltak szombatról vasárnapra virradóra Budapesten. A rendőrség jelenleg azt vizsgálja, hogy vajon ugyanaz a fegyveres fiatalember követte el a két gyorsétterem rablást. Vélhetően ugyanaz a személy rabolta ki az angyalföldi patikát is.

Noha feltehetően ugyanaz a férfi rabolta ki Budapesten a Váci út elején lévő patikát, a Szent István úton található McDonalds éttermet és a Vörösvári útit is a rendőrség csupán azt vizsgálja, van-e összefüggés a két gyorsétterem-rablás között - legalábbis ennyit közölt a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese vasárnap délelőtt.

Egy patikával kezdte

A rablássorozat este kilenc óra körül a Váci út elején található patikával kezdődött: az alkalmazottak egy fegyveres, fiatal, 25-30 év körüli, fekete sísapkás és fekete dzsekis férfit írtak le. Az alkalmazottak és a rendőrség a kár mértékéről nem nyilatkoztak.

Később két McDonalds következett

A második rablás szombaton késő este a XIII. kerületi Szent István körúton történt: a főszereplő itt is egy 25-30 év körüli, fekete dzsekis és fekete sísapkás férfi, aki ugyancsak fegyverrel fenyegetőzve követelte az üzlet alkalmazottjától a bevétel átadását. Treiber Miklós, a McDonalds biztonsági vezetője szerint a Jászai Mari téri étteremből 16 ezer forintot vitt el a rabló.

Első a Váci úti patika, második a Szent István körúti McDonald's, harmadik a Vörösvári úti McDonalds

Néhány órával később, vasárnap hajnalban, a III. kerületben, a Vörösvári úton történt hasonló eset: ugyancsak a McDonalds éttermében, ugyancsak egy 25-30 év körüli, fekete sísapkás és fekete dzsekis férfi - feltehetően ugyancsak fegyverrel - követelte a bevételt. A biztonsági vezető szerint innen is kevés pénzzel távozott a rabló - az éttermekben miután egy bizonyos összegnél több pénz gyűl össze egy kasszánál, azt a rablók számára nyithatatlan széfbe helyezik át.