Valér
4 °C
8 °C

Barátja két kisgyermekével fajtalankodott

2005.10.25. 14:35
Egy nőtlen, gyermektelen, gyomaendrődi férfit kilenc évnyi fegyházbüntetésre ítélt a bíróság, mert fajtalankodott két kisgyermekkel.

Jogerősen kilenc év fegyházbüntetést kapott a gyomaendrődi Lévai György, aki barátjának két gyermekével fajtalankodott. A Szegedi Ítélőtábla két rendbeli, felügyelete alatt álló személy sérelmére, folytatólagosan elkövetett szemérem elleni erőszak bűntettében mondta ki bűnösnek a férfit.

Rendszeres látogató

A negyvenéves nőtlen, gyermektelen, munkanélküli férfi baráti viszonyban volt F. Zoltánnal, aki egyedül nevelte az 1998. februárjában született E., és az 1999 júliusában született L. nevű gyermekét. A bíróság szerint Lévai szinte napi rendszerességgel látogatta barátját, aki a jó kapcsolatra tekintettel 2002 közepétől 2003 decemberéig többször megkérte a vádlottat, vigyázzon két gyermekére, amíg ő különböző ügyeit intézi.

Lévai ezen alkalmakkor együtt fajtalankodott a kisgyerekekkel. A történtekről a két gyermek nagyanyjának számolt be 2003. decemberében, egybehangzóan leírva a fajtalankodás részleteit is. A bíróság közleménye szerint Lévai "mindvégig következetesen tagadott".