Pandora, Gabriella
-3 °C
3 °C

Késelés a Váci utcában

2004.09.30. 20:42
Előbb délután négy óra tájékán csapott össze a Vörösmarty téren egymással a Millwall és a Ferencváros szurkolótábora, majd fél nyolckor. Elsőre üvegeket dobáltak egymásnak a huligánok, és miután a rendőrség közbeavatkozott senki sem sérült. Az esti incidensnél viszont már késelés történt, egy angol szurkoló állapota életveszélyes.
Életveszélyes sérülésekkel szállítottak kórházba egy angol szurkolót a Ferencváros és a Millwall drukerei között fél nyolckor, a Vörösmarty téren kitört összecsapások után, értesült az MTI az Országos Mentőszolgálattól. Az angol szurkolót késsel hátbaszúrták. Három másik sérültet is kórházba kellett szállítani, akik a Bécsi útnál illetve a Ferenciek terén sérültek meg.

A HavariaPress értesülései szerint egy másik angol szurkolót is megkéseltek.

A szurkolók kora délután óta többször is összecsaptak. Először üvegekkel támadtak egymásra a Vörösmarty téren. A rendőrség beszámolója szerint mintegy harminc, ittas szurkoló szólalkozott össze. A rendőrség tizenkét autóval vonult a helyszínre, és szétválasztotta a kilenc órakor kezdődő UEFA-Kupa-meccsre készülődő szurkolókat.

A ranadalírozás nem okozott kárt a környező üzletekben, a rendőrség értesülései szerint személyi sérülés sem történt. A hatóságok az intézkedés után senkit nem állítottak elő. A szurkolókat a rendőrök a Deák téri metró felé terelték.

Ennyivel azonban nem érték be a huligánok, és fél nyolckor ismét összecsaptak a Váci utcában. Két angol szurkolót is megkéseltek, az esti órákban mindkettejüket meg kellett műteni. Egyikük állapota életveszélyes. A Millwall ultrái közül a legelvadultabbak sebészként hirdetik magukat, fehér köpenyben járnak, és szikével is felkészülnek az esetleges összetűzésekre.

Az Üllői úti stadion előtt az Index helyszíni tudósítói szerint legalább kétszáz angol drukker várakozott jegy nélkül, de fél kilencig komolyabb rendbontásra nem került sor. Azután viszont több angol drukkert "kiszedtek" a rendőrök a magyar táborból, mivel a jegyük nem oda szólt. (Általában fénymásolt jegyekkel mentek be a vendégek a magyar szektorokba.)

Negyed kilenckor érkezett meg egyébként a stadionhoz az angol kemény mag, akik közül többeknek köze volt a Beckett's nevű belvárosi étterem szerda esti szétveréséhez, ám ők bejutottak a stadionba.

A magyar és angol futballszurkolók szerda este már összeverekedtek a fővárosban egy belvárosi szórakozóhely előtt, az incidensben többen megsérültek.

A mérkőzés után a rendőrök lezárták Budapesten az Üllői utat a Kálvin térnél, hogy biztosítsák az angol szurkolók elvonulását. A HavariaPress úgy tudja, csütörtökön este tizenegy óra után, a mérkőzést követően a többségében belvárosi szállodákban lakó angol szurkolók körülbelül ezer fős csoportja gyalogosan indult el az Üllői úton a Népligettől a Kálvin tér felé. Az angolok másik része buszokkal indult el a Ferihegyi Repülőtér felé, ahonnan a gépük indul haza. A buszokat és a gyalogosokat is nagy számú rendőr kíséri. Éjfélig nem történt különösebb incidens a mérkőzést követően.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?