Koronavírus adatok

2022. jan. 14.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Antal, Antónia
-3 °C
6 °C

Bérgyilkos lőtt az üzletemberre?

2003.12.01. 19:32
Több lövést adtak le egy férfira a főváros XVII. kerületében hétfőn reggel, akire járókelők találtak rá. A mentők később életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba. A budapesti rendőr-főkapitány egymillió forintot ajánlott fel a nyomravezetőnek.
Feltehetőleg bérgyilkos próbált meg végezni azzal az üzletemberrel, akit hétfőn reggel lőttek fejbe Rákosligeten - tudta meg a HavariaPress. Az egyelőre ismeretlen merénylő minden bizonnyal hangtompítós fegyverrel lőhetett be a garázsából kiálló férfi Volvójának ablakán. Ezt támasztja alá az is, hogy a szomszédok közül senki nem hallotta a lövéseket, de a bérgyilkosságot valószínűsíti az is, hogy az autóból semmi nem tűnt el. A fejbelőtt üzletembert a mentők életveszélyes sérülésekkel szállították a Honvéd Kórházba, ahol azóta is rendőrök őrzik.

Az üzletember a Havaria Press értesülései sezrint túl van az életveszélyen

Gyurcsány a házban
Sáska László 1996 júliusától volt a Fortus Rt. vezérigazgatója, a cég elnök-vezérigazgatójává 1997 május 27-én nevezték ki. Ugyanezen a napon került ki a cég felügyelőbizottságából Gyurcsány Ferenc, jelenlegi sportminiszter. Gyurcsány a cég alapításától kezdve az Fb tagja volt. A céget a Magyar Villamos Művek Rt. és Gyurcsány cége, az Altus Rt. alapította.
A HavariaPress hírügynökség értesülései szerint a megtámadott férfi Sáska László, a Fortus Rt. elnök-vezérigazgatója. A Fortus részvénytársaságot 1995-ben alapította a Magyar Villamos Művek, valamint a Gyurcsány Ferenc sportminiszter érdekeltségi körébe tartozó Altus Rt., húszmillió forintos alaptőkével. A társaság a Magyar Villamos Művek kőolajtárolóinak működtetésére jött létre, a tárolók a Tiszai és a Dunamenti Erőműben épültek meg. A Fortus többségi, 90 %-os tulajdonosa mára már egy ciprusi off-shore cég lett, míg a részvények fennmaradó tíz százaléka az elnök-vezérigazgató tulajdonát képezi. A Fortus Rt. alapításának körülményeivel 1996. november 25-én egy ellenzéki képviselő is foglalkozott parlamenti felszólalásában.

Öt lövés

Tekintse meg képeinket!
Fotó: HavariaPress
A rendelkezésre álló információk szerint egy 41 éves budapesti férfira adtak le több lövést hétfőn reggel, nem sokkal kilenc óra előtt a XVII. kerületi Harmadik utcában. A férfit súlyos életveszélyes sérülésekkel szállították a helyszínre kiérkező mentők kórházba.

A HavariaPress szerint az egyelőre ismeretlen támadó akkor lőhetett a férfira, amikor az kiállt autójával a garázsból. Az első hírek még arról szóltak, hogy a férfi életét veszítette, illetve hogy járókelők találtak rá a kocsijában ülő halott férfira.

A hírügynökség értesülései szerint az egyelőre ismeretlen támadó a kocsi felhúzott ablakán keresztül többször is rálőtt a férfira, a lövedékek közül három az életveszélyesen megsérült áldozat karjába, egy pedig a fejébe fúródott. A HavariaPress úgy tudja, hogy az elkövető összesen öt lövést adott le a sértettre.

Egymillió a nyomravezetőnek

A férfi mintegy százmilliós adósságot halmozott fel, ezért feltehetőnek látszik, hogy a támadás összefügg a sértett tartozásaival - értesült a HavariaPress. A támadó az eset után elmenekült a helyszínről, a rendőrség ezért nyomozást indított a lövöldöző mielőbbi kézrekerítése érdekében, Gergényi Péter, Budapest rendőr-főkapitánya egymillió forintot ajánlott fel a annak, aki segít a rákosligeti gyilkossági kísérlet elkövetőjének elfogásában.

  • Vennék
  • Hírek