Újmohácsi révtragédia: rossz volt a kézifék

2007.02.21. 13:00
Rossz volt annak az autónak a kéziféke, amely a benne ülő két gyermekkel a Dunába gurult, majd elmerült az újmohácsi révnél januárban - közölte a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság.

Nem működött annak az autónak a kéziféke amely január 3-án reggel újmohácsi révnél a Dunába gurult - állapította meg a műszaki szakértő. A szakértői vélemény már korábban elkészült, de hivatalosan csak most hozták nyilvánosságra. Az autóban egy hároméves és egy ötéves kisfiú ült, akiknek már csak a holttestét tudták a felszínre hozni.

Az autó műszaki állapotáért az üzembentartó a felelős. Az apa gondatlanságának megítélése érdekében ki kell deríteni, hogy a kéziféket kiszállás előtt behúzta, vagy sem - mondta Bális Eszter, a Baranya Megyei Rendőr-főkapitánysága sajtóreferense.

A rendőr százados beszámolt arról, hogy a férfit halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétségével gyanúsítják, és hétfőn kihallgatták. Ennek részleteit azonban egyelőre nem hozzák nyilvánosságra.

A sajtóreferens szólt arról, hogy az autó érvényes műszaki vizsgával rendelkezett, de a hibás fék miatt felkeresik a vizsgáztatót, és kihallgatják azt az autószerelőt, aki a baleset előtt utoljára szerelte a kocsit. Később a tragédia helyszínén bizonyítási eljárásra is sor kerül.