Sára, Márió
2 °C
6 °C

Tizenhét évet kapott az anyósát felgyújtó nő

2004.11.16. 13:03
Helybenhagyta az elsőfokú bíróság ítéletét a Szegedi Táblabíróság, így jogerősen 17 évi börtönbüntetést kapott az a nő, aki mellkason szúrta testvérét, nem sokkal később pedig felgyújtotta az anyósát.
A Csongrád Megyei Bíróság ítéletét helybenhagyva a Szegedi Táblabíróság 17 év és hat hónapos fegyházbüntetésre ítélte Orbán Károlynét valamint tíz évre eltiltotta a közügyektől. A megyei bíróság különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés, súlyos testi sértés kísérlete, valamint garázdaság és rongálás miatt találta bűnösnek a 28 éves sándorfalvi asszonyt, akit kényszergyógykezelésre is ítélt.

Kocsmáról kocsmára

A nő két éve költözött be férje édesanyjához. 2002. november 1-én férjével meglátogatta Kiskundorozsmán élő testvérét, hogy együtt menjenek ki a temetőbe. Az ítélet szerint a család egész nap alkoholt fogyasztott. A temetőből visszatérve a vádlott és testvére között veszekedés kezdődött, Orbán Károlyné ugyanis a testvérén kereste eltűnt pénztárcáját. Nem sokkal később a testvért telefonhoz hívták, ezt kihasználva Orbánné felkapott egy konyhakést és azzal mellkason szúrta testvérét. A sértett nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett el, de mind a két bíróság úgy ítélte meg az esetet, hogy életveszélyes sérülést is okozhatott volna.

Kész az ebéd

2003. január 23-án az asszony kisebbik gyermeke megbetegedett, ezért a vádlott és férje délelőtt elvitték őt az orvoshoz, majd hazatértük után vodkázni kezdtek. Miután férje lefeküdt aludni a vádlott bort is ivott, amitől "enyhén ittas állapotba került". Ekkor szólt a vádlott a szobában fekvő anyósának, hogy kész az ebéd, de idősebb Orbán Károlyné nem kelt ki az ágyból, mert mint mondta, "nem bír kimenni". Az asszony erre megfenyegette, hogy felgyújtja, majd magához vett egy doboz gyufát, és sebbenzint. Az egy decis üveg tartalmát a sértett fejére, illetve a felső testére öntötte, majd gyufát gyújtott, és az idős nőre dobta, akinek a haja és felsőteste azonnal égni kezdett. Noha az idős nő férje azonnal kivitte a nőt a házból, és a hóban eloltotta a lángokat, idősebb Orbánné egy héttel később meghalt.