Lázár, Olimpia
-2 °C
3 °C

Felhőkarcolónak akart repülni, de a tengerbe csapódott

2005.09.17. 13:44
A tengerbe csapódott kisgépével az a férfi, aki a déli félteke legmagasabb toronyépületének akarta vezetni gépét. A férfi indítékairól semmit sem tudni.

Egy férfi ellopott szombaton egy sportrepülőgépet Új-Zéland legnagyobb városa, Auckland egyik repülőteréről, és azzal fenyegetőzött, hogy nekivezeti a gépet egy aucklandi felhőkarcolónak, de a repülőgép végül a tengerbe zuhant.

#alt#
A Sky Tower (Forrás: angelikadevere.co.nz)

A repülővezetői jogosítvánnyal rendelkező férfi azzal fenyegetőzött, hogy nekirepül gépével az Auckland jelképének számító felhőkarcolónak, a 328 méter magas Sky Towernak. Ezért evakuálták is a vendégeket a déli félteke legmagasabb toronyépületének 190 méter magasan fekvő étterméből.

A rendőrség rádiókapcsolatban állt a pilótával, aki végül - egyelőre ismeretlen okból - gépével a tengerbe csapódott. Úgy tudni, hogy egyedül tartózkodott a gépen. Különleges alakulatok érkeztek az aucklandi kikötőnek ahhoz a részéhez, ahol a kisgép lezuhant, hogy felkutassák a gépet és pilótáját.

Új-Zélandon szombaton általános választásokat tartottak, és mind Helen Clark miniszterelnök, mind az ellenzéki Nemzeti Párt vezetője, Don Brash nagygyűlést készül tartani szombat este az eredmény ismertté válása után Aucklandban.