Eleonóra
-1 °C
2 °C

Közvetítõi kihallgatás a Fenyõ-gyilkosság ügyében

2005.10.28. 08:42
A napokban egy szerb-montenegrói állampolgárt hallgatott ki a Nemzeti Nyomozó Iroda a Fenyõ-gyilkossággal kapcsolatban, akirõl azt feltételezik, hogy õ közvetített a médiavállalkozó gyilkosai és a megbízó között - írta a pénteki számában a Magyar Hírlap.

Egy más ügyek miatt már börtönbüntetését töltõ szerb-montenegrói férfit faggatott a rendõrség Fenyõ János, a Vico egykori tulajdonosának nyolc évvel ezelõtti meggyilkolásával kapcsolatban.

Márianosztráról hozták fel

A Magyar Hírlap információi szerint a Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai azt feltételezik, hogy a kihallgatott bûnözõ annak idején közvetítõ volt a médiavállalkozó gyilkosai és a megbízó között.

Az elítéltet Márianosztráról szállították az Aradi utcába, ahol nyomozók szembesítették az utóbbi idõben felmerült kérdésekkel. Somos Zoltán, a szerb-montenegrói férfi ügyvédje a lap szerint tagadta, hogy bármi köze lenne a Fenyõ-ügyhöz., és úgy vélekedett, hogy a rendõrök által bemutatott bizonyíték nem elegendõ ahhoz, hogy meggyanúsítsák védencét. A lapnak hivatalos forrásból megerõsítették azt is, hogy az elmúlt hónapokban több tucat tanút hallgattak ki. Egy hónapon belül eldõlhet, hogy az új bizonyítékok alapján felelõsségre lehet-e vonni a vélt elkövetõket és megbízókat.