Cecília
7 °C
12 °C
Index - In English In English Eng

Megvan Fenyő János gyilkosa?

2004.11.09. 07:20
Az 1998-ban lelőtt Fenyő János médiavállalkozó meggyilkolásának ügyében újra nyomoznak - értesült a Magyar Televízió Híradója. A brutális bérgyilkosság nyomozását több mint két évvel ezelőtt szüntették meg.
A Híradó szerint ismét nyomoznak az 1998-ban lelőtt Fenyő János meggyilkolásának ügyében. A brutális bérgyilkosság nyomozását több mint két évvel ezelőtt szüntették meg.

A Híradó úgy tudja, hogy olyan adatok kerültek a rendőrök birtokába, amelyek a rejtélyes gyilkosság megoldásához vezethetnek. Állítólag egy 10 fős bűnszervezet áll a kivégzés hátterében, és a magyar FBI tudja, ki a megbízó, és kik az elkövetők.

Az információkat sem az ügyészség, sem a rendőrség nem erősítette meg, de nem is cáfolta.

Fenyõ János vállalkozót, a Vico Rt., a Népszava és egy sor más újságtulajdonosát 1998. február 12-én gyilkolták meg este fél hétkor Budapesten. A tettesek a budai Margit utca 2-4. számú ház elõtt egy drapp színű Mitsubishiban várakoztak. Amikor Fenyõ Mercedes 600-asa kocsijukhoz ért, az egyik férfi kiszállt, és közvetlen közelről egy kilencmilliméteres géppisztolyból több mint tíz lövést adott le rá. Minden lövés eltalálta az egyedül utazó laptulajdonos vállalkozót.

A tettes ezután egy közelben parkoló autó alá dobta a fegyverét, levette a kabátját, és gyalogosan elmenekült. A közelben járőröző rendőrök kevéssel a lövések eldördülése után a menekülő Mitsubishi után indultak, de nem sikerült megtalálniuk.