Valér
-2 °C
0 °C

Több tonna festék borult az M7-es autópályára

2008.09.10. 09:15
Mintegy 100 méter hosszan borította be 25 tonna festék az M7-est Balatonboglárnál, miután egy kamion átszakította a szalagkorlátot, és rakománya az úttestre ömlött.

Nagy mennyiségű festék ömlött az úttestre amikor az M7-es autópálya 139-es kilométerkövénél, Balatonboglárnál egy Budapest felé tartó szlovén kamion vezetője (vélhetően figyelmetlenség vagy elalvás miatt) nekihajtott a pályatesteket elválasztó szalagkorlátnak. A jármű rakománya, 25 tonna festék (16 literes kannákban) az úttestre borult, és mintegy 100 méter hosszan beszínezte az autópályát.

A kiömlött festékbe belehajtott több személygépkocsi is, további baleset azonban nem történt, a kamion sofőrjét könnyebb sérülésekkel a siófoki kórházba szállították.

Képek a helyszínről

A baleset helyszínén jelenleg a leállósávon folyik a forgalom, melyet a tűzoltóknak sikerült megtisztítaniuk. A műszaki mentésben részt vevő siófoki és balatonboglári tűzoltók távolítják el a kiömlött festéket a sztrádáról. A helyszínre környezetvédelmi szakembereket is hívtak, s lezárták a vízelvezető csatornákat, hogy a vízalapú festék ne kerülhessen bele a Balatonba.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!