Mátyás
-6 °C
1 °C

Pályazár és torlódás Ferihegyen

2006.03.06. 13:48
A Ferihegyi repülőtér 2-es kifutópályájára kellett terelni hétfőn a felszálló légiforgalmat, mert hóeltakarítás közben megsérültek a másik kifutópálya lámpái.

Le kellett zárni a ferihegyi repülőtér 1-es kifutópályáját, mert hóeltakarítás közben a pálya lámpái megsérültek - értesült a HavariaPress. A reptér üzemeltetője feszített tempóval dolgozik a jelzőfények kijavításán, s várhatóan a délutáni órákra helyreáll a rend. A pályát várhatóan 18 órakor nyitja meg újra a Budapest Airport.

A pályazár miatt a forgalmat a repülőtér 2-es kifutópályájára kellett terelni. Ennek következtében este hat óráig jelentősen megnő a forgalom a XVII. kerület felett. A pályazár a repülőtér forgalmában nem okoz fennakadást.

Legutóbb január 6-án történt említésre méltó "incidens" a téli időjárás miatt Ferihegyen, akkor a Malév 671-es berlini járata a gurulóúton lecsúszott a betonról a fűre. Az utasokat a gépről lépcsős gépkocsi segítségével mentették ki, közülük senki sem sérült meg. A két leszállópálya közül az egyik forgalma szünetelt a műszaki mentése idejére.