Szilvia
5 °C
16 °C

Tizenöt év után újra világosság

2007.02.19. 10:03
Fűtés, melegvíz, hűtőszekrény és világítás nélkül élt csaknem tizenöt évig egy miami asszony. A nő házát még az 1992-es Andrew hurrikán rombolta le, a nő biztosítása pedig nem fedezte a károkat. Végül közösségi összefogással vezették vissza az áramot házába.

Tizenöt évig élt sötétben, fütés és melegvíz nélkül egy floridai asszony, jelentette a CBS miami adója. Norena – az asszony nem járult hozzá teljes neve közzétételéhez – egy lelkiismeret nélküli vállalkozó áldozata, írja a CBS weboldala.

Az asszony házát az Andrew hurrikán, minden idők egyik legerősebb vihara tette tönkre még 1992. augusztus 24-én. A biztosító ugyan fizetett a károkért, de nem eleget ahhoz, hogy a helyreállítást be lehessen fejezni. Így amikor elfogyott a pénz, a vállalkozó egyszerűen otthagyta a félkész házat.

Ráadásul úgy, hogy az még nem felelt meg a helyi építészeti előírásoknak, így például nem lehetett bekötni az áramot. Norena pedig túlságosan is szégyelte magát ahhoz, hogy segítséget kérjen.

Az ezredfordulót egy csupasz villanykörte mellett ünnepelte, csendben. Amikor szomszédai 2002-ben az Andrew tizedik évfordulóját és a környék újjáépítését ünnepelték, behúzódott sötét házába.

Aztán egy ismeretlen jótevő közbenjárt az ügyében, jelezte helyzetét a miami polgármesternek. Mint kiderült, Norena házán csak pár órányi munkát kellett végezni, hogy a hatósági ellenőr engedélyezhesse az áram bekötését. Így Norena szombaton, 14 és fél évvel a vihar pusztítása után újra villanyfény mellett fürödhetett meleg vízben.

A villany visszavezetése persze nem oldotta meg az összes problémát. De Norena szomszédai és az önkéntesek ígérik, segítenek kijavítani a ház további hibáit és kertjét is rendbehozzák, jelentette a CBS.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?