Ervin
14 °C
21 °C

Négyszáz négyzetméternyi födém szakadt a munkásokra

2004.06.15. 16:54
Összesen nyolc munkás rekedt a romok alatt, amikor leszakadt egy épülőfélben lévő ház födémje. A munkásokra mintegy négyszáz négyzetméternyi födém zuhant, a mentők négy sérültet a helyszínen elláttak, négy munkást azonban kórházba kellett szállítani, egyikőjük állapota súlyos.
Több munkásra rázuhant egy épülő ház födémje Budapesten a XIII. kerületben, a Lőportár és a Kassák Lajos utca sarkán kedden. A Magyar Építő Rt. kivitelezésében magasodó többszintes ház kizsaluzott, vasalt fölső szintje szakadt le, amikor elkezdték betonnal kiönteni - mondta el az Index helyszínen tartózkodó tudósítójának Molnár Péter a fővárosi tűzoltóság szóvivője.

Klikk a képre!
A munkásokra mintegy négyszáz négyzetméternyi födém zuhant, a tűzoltók hat dolgozót mentettek ki a romok alól, egyikőjüket súlyos állapotban, vákuumágyban kellett lehozni. Később keresőkutyákkal is átvizsgálták a törmeléket, és létszámellenőrzést is tartottak az építkezésen tartózkodók között - tudtuk meg a szóvivőtől.

Összesen nyolc munkás rekedt a romok alatt, közülük négyet kellett végül az Árpád kórházba szállítani, ahol két sérültet ápolnak súlyos sérülésekkel. Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője azt is elmondta, hogy négy sérültet még a helyszínen elláttak, ők zúzódásokkal, karcolásokkal úszták meg a viszonylag szerencsés kimenetelű balesetet. Egy mentőautó a romok eltakarításáig a helyszínen tartózkodik, bár nagy valószínűséggel nem maradt senki a romok alatt - tette hozzá Győrfi Pál.

Az Index megpróbálta elérni a Magyar Építő Rt. illetékeseit, de egyelőre minden vezető a magasban - a negyedik szinten - történt baleset helyszínén tartózkodik, az eset körülményeinek kivizsgálásánál, és nem elérhetőek.