Zelma, Rajmund
-4 °C
3 °C

Rendőrségi előállítása után halt meg egy férfi

2004.03.11. 12:30
Tegnap éjjel meghalt egy roma férfi Budapesten, a VI-VII. kerületi rendőrkapitányságon - értesült a Népszava Online. A készenléti rendőrség alezredese szerint az agresszíven viselkedő férfi szívinfarktus következtében hunyt el a mentőautóban.
Garázdaság miatt vitt be a készenléti rendőrség egy roma férfit tegnap éjjel a VI-VII. kerületi rendőrkapitányságra. A Népszava Online híradása szerint a fogdában dulakodás tört ki, aminek következtében a férfi fogai kitörtek. Az előállítottat fogorvoshoz vitték, ám ő komolyabb sérülést nem állapított meg. A férfit visszaszállították a fogdába, ahol a Népszava Online információi szerint rövidesen rosszul lett, de a hozzá kihívott mentők már nem tudták megmenteni az életét és még a fogdában meghalt.

Izer Lajos alezredes, a készenléti rendőrség sajtótitkárságának vezetője az Index kérdésére elmondta, szerdán este nyolckor a Dob utcából vitték be a készenléti rendőrség járőrei garázdaság miatt P. Csaba Attilát a VI-VII. kerületi rendőrkapitányságra. A férfi a Dob utcában agresszívan viselkedett, a kihívott mentőket megfenyegette, és nem tudták lecsillapítani az ittas férfit. A fogdában sem sikerült megnyugodnia, önmagára veszélyes dühöngésbe kezdett, fejét többször is a falba ütötte, aminek következtében szájsérüléseket szenvedett - állítja az alezredes.

A rendőrök mentőt hívtak, akik a férfit Péterffy Sándor Kórházba vitték. A jelentések szerint a férfi nem egyezett bele semmilyen ellátásba, nem engedte megröntgenezni magát. Az orvosok a Szent István korházba irányították át, ahol ambuláns fogkezelésre utalták be. A kórház szájsebészetén három fogát eltávolították, szájsérüléseit ellátták.

A közben némileg lecsillapodott férfi a rendőröknek elmondta, hogy korábban voltak már szívproblémái, amik miatt gyógyszert is szed. Az előállított férfi a szívgyógyszer és a fogyasztott alkohol együttes hatásának tudta be őrjöngését. A rendőrség visszaszállította a kapitányságra a sérültet, aki a fogdában éjjel két óra körül rosszul lett. Az újfent kihívott mentők kórházba vitték volna, mivel a mentőorvos szívinfarktus gyanúját állapította meg. A férfi azonban háromnegyed háromkor, a mentőben, kórházbaszállítás közben meghalt - ismertette a BRFK által közleményben is kiadott rendőrségi jelentést Izer Lajos alezredes. A haláleset pontos körülményeinek tisztázására államigazgatási eljárás indult.