Sándor, Ede
-4 °C
-1 °C

Rendőrséggel zaklatja polgárait az újpesti önkormányzat

2003.12.08. 10:35
Önkormányzati terrorral vádolja az újpesti polgármesteri hivatalt egy helyi férfi, mert egy szabálysértési eljárás miatt feleségével együtt rendőrségi fogdába zárták - olvasható a Magyar Hírlapban. A rendőrség közlése szerint az önkormányzatoknak joguk van a rendőrségtől kérni segítséget, ha valaki nem reagál figyelmeztetésükre.
Az újpesti házaspárt nemrégiben reggelizés közben "érte tetten" a rendőrség, és egy újpesti önkormányzati figyelmeztetést lengetve elővezette Kisséket. A házaspárt bekísérték a kerületi rendőrkapitányságra, ahol két órára fogdába csukták őket, majd átszállították mindkettejüket a polgármesteri hivatalba - írja a Magyar Hírlap.

Viszik a gyereket is

Kiss Péter szerint az önkormányzatnál egy nevét eltitkoló férfi kihallgatta őket. Az egész herce-hurcát, mint kiderült az okozta, hogy Kissék nem vettek át egy önkormányzati idézést, amelyet egy tűzoltósági feljelentés miatt írt az önkormányzat. Kiss szerint az önkrományzati ember még meg is fenyegette őket azzal, hogy "legközelebb a gyermeküket is elhurcolják, és bezárják". Ennek hatására Kiss felesége aláírt mindent - állítja Kiss.

Rendetlenség a folyosón és a postaládában

A tűzoltóság azért tett feljelentést, mert a Kissék lakóházának folyosóján néhány - a szomszédok által - kipakolt holmi akadályozta a forgalmat, és jelentett tűzrendészeti veszélyt a tűzoltók szerint. Ugyanakkor Kissék sem erről, sem a megindult szabálysértési ügyről nem tudtak. A családfő gyanúja szerint elkeveredhetett a boríték, vagy valaki más is kivehette az egyébként nem zárható postaládából.

Az önkormányzatoknak lehet

A lap nem tudta megszólaltani Derce Tamás polgármestert az ügyben, és a helyi jegyző is csak a titkárnőn keresztül üzent, hogy "ügyészi jóváhagyással történt az előállítás". A rendőrségtől az Index úgy értesült, hogy "az önkormányzatoknak joguk van rendőrségi segítséget igénybe venni" engedetlenkedő polgáraikkal szemben.