Anna, Anikó, Panka
21 °C
34 °C

Brutálisan megkéseltek két francia egyetemistát Londonban

2008.07.03. 22:38
243 késszúrással öltek meg Londonban két posztgraduális képzésen résztvevő francia egyetemistát, majd rájuk gyújtották a lakást. A Scotland Yard nyomozói tanácstalanul állnak a brutális gyilkosság előtt: nincs indíték, bűnügyi kapcsolatoknak nyomát sem találták.

Két 23 éves francia biokémikus hallgató, Laurent Bonomo és Gabriel Ferez, holttestére bukkantak a tűzoltók, amikor a dél-kelet-londoni New Cross-ban egy kiégett lakást kutattak át vasárnap éjjel. A rendőri vizsgálat megállapította, hogy mindketten gyilkosság áldozatai lettek.

A BBC híradása szerint mielőtt a lángok felcsaptak volna, a tettes összesen 243 késszúrást ejtett a két fiatal mellkasán, hátán és fején. A nyomozást vezető Mick Duthie sajtótájékoztatón ismerte be, hogy rendőrségnek egyelőre fogalma sincs, miért ölték meg az alig két hónapja Londonban tartózkodó diákokat.

A Scotland Yard eddig begyűjtött információi szerint hat nappal a gyilkosság előtt feltörték a lakást, és elloptak egy laptopot, most pedig valószínűleg egy fehér férfi távozott a helyszínről. A nyomozó elmondta, hogy az egyik teória szerint a tettes tévedésből, valaki helyett ölhette meg a két franciát. "Nem találtunk semmit a fiatalemberek múltjában, ami összefüggésbe hozható lenne bűnözéssel" - jelentette ki Duthie, aki maga is megrendült a támadás brutalitása láttán.

A brit hírügynökség értesülése szerint a Bonomo, a lakás bérlője volt a támadó fő célpontja, testén 196 szúrást számoltak össze, ebből 100-at a hátán. Ferez a támadás idején látogatóban volt barátjánál. A diákok az Imperial College kutatási projektjére érkeztek május elején Londonba, és július végén haza is tértek volna.