Árpád
-2 °C
4 °C

Gyerekvállalásra kényszerítenék a házasokat a melegek

2007.02.07. 08:22
Ellentámadásba lendültek Washingtonban a melegházasságok támogatói. Miután a helyi legfelsőbb bíróság tavaly alkotmányosnak mondta ki a tilalmat, a melegpártiak most népszavazást kezdeményeznek arról, hogy csak gyerekesek lehessenek házasok.

Népszavazást kezdeményeztek Washington államban a melegházasságok támogatói. A washingtoni legfelsőbb bíróság tavaly nyáron fenntartotta az állami alkotmány a melegházasságokat tiltó passzusát. A melegpárti szervezetek ezért most törvénymódosítást kezdeményeztek, ami arra kötelezné a heteroszexuális házaspárokat, hogy az esküvő után legfeljebb három évvel gyereket vállaljanak.

"A konzervatívok mindig arról beszélnek, hogy a házasság egyedüli célja a gyereknemzés. Itt az ideje, hogy saját orvoságukkal kúráljuk ki őket" - nyilatkozta az olympiai King tévéadónak Gregory Gadow, a 957-es számú előterjesztést jegyző Washingtoni Szövetség a Házasság Védelmében (WADOMA) vezetője.

Az előterjesztés meglehetősen drákói szabályokkal büntetné a házasodni vágyókat. Még a házasságkötés előtt orvosilag kéne igazolniuk, hogy nemzőképesek, a házasságkötés után pedig három éven belül gyereket kellene vállalniuk, különben a házasság anulálódna.

Minden egyéb társas együttélés jogilag nem számítana házasságnak, így az együttélők nem lennének jogosultak semmilyen házassági kedvezményre.

Az Egyesült Államokban a melegházasságok ellenzőinek legfőbb érve az volt, hogy a házasság fő célja a gyereknemzés. "Ha az azonosnemű párokat emiatt tiltják el a házasságtól, akkor a gyerekvállalásra képtelen párokat is el kell tiltani tőle" - érvelt Gadow.

A melegházasságok ellenzői szerint ez csak egy újabb támadás a házasság intézménye ellen. A népszavazás kezdeményezőinek július 6-ig kell összegyűjteniük 224 000 aláírást, hogy valóban szavazásra kerüljön a kérdés.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?