Csilla, Noémi
10 °C
28 °C

Négy halott a gázmérgezésben

2004.04.01. 16:20
Négy ember is életét vesztette gázmérgezés miatt egy pesterzsébeti lakóházban. Csütörtökön reggel nem sokkal 8 óra után érkezett a bejelentés a Fővárosi Tűzoltóparancsnokság ügyeletére, hogy a XX. kerületben a Kossuth Lajos utca egyik családi házában négy holttest fekszik, akik valószínűleg szénmonoxid mérgezésben haltak meg.
Egy gázkonvektor meghibásodása idézhette elő azt a gázszivárgást, amely miatt négyen életüket vesztették Pesterzsébeten - írja a HavariaPress.

Az ikerházi lakásba riasztott tűzoltók már nem tudták megmenteni a lakásban találtak életét. A HavariaPress úgy tudja, hogy négy alkalmi munkás vesztette életét a gázmérgezésben, a tragédiát pedig az áldozatok munkaadója fedezte fel, miután dolgozói közül senki nem jelent meg a munkahelyén.

Délelőtt hosszú ideig csak szellőztettek a rendőrök. Kozák László, a BRFK helyszínen tartózkodó szóvivője az Indexnek úgy nyilatkozott, hogy olyan magas a szénmonoxid-szint, hogy nem tudnak bemenni az épületbe.

A befejeződött helyszíni szemle elsődleges adatai alapján a halált szén-monoxid mérgezés okozta az éjszakai órákban. A négy férfi a házban bérlőként körülbelül egy hete lakott. Mint azt a BRFK sajtóügyeletese az Indexnek elmondta, további szakértői vizsgálat szükséges annak megállapításához, hogy pontosan mi okozta a mérgezést, továbbá, hogy a házban található gázkészülék szabályosan működött -e.

A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint bűncselekményre utaló körülmény nem merült fel, az V. Kerületi Rendőrkapitányság Rendkívüli Haláleseti Osztálya az eset körülményeinek vizsgálatát államigazgatási eljárás keretében megkezdte.