Mátyás
-6 °C
1 °C

Házrobbantással fenyegetőzött a polgárdi gázszivárgás okozója

2003.04.27. 19:38
Házának felrobbantásával fenyegetőzött vasárnap délután a polgárdi volt szovjet laktanyában szombaton történt klórgáz-szivárgás okozója; a férfit kórházba szállították, ellene közveszéllyel való fenyegetés miatt indítottak eljárást.
A férfi, miután gyerekeit kiküldte a házból, kinyitotta a PB gázpalackot és azzal fenyegetőzött, hogy felrobbantja a házat - mondta el R. Szabó Ágnes, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője az MTI-nek.

Előbb a gyerekek, majd az egyik szomszéd is megpróbálták lebeszélni tervéről, végül az időközben kiérkező rendőröknek és katasztrófavédelmi szakembereknek sikerült ártalmatlanná tenni a férfit, aki azt mondta: családi problémái miatt akarta elkövetni a tettet.

A Fejér Megyei Szent György Kórház pszichiátriai osztályára szállították, a rendőrség pedig közveszéllyel való fenyegetés büntette miatt indított ellene eljárást.

A polgárdi férfi szombaton délután ittas állapotban pótkocsis kamionjával lesodródott az útról, áttörte a polgárdi volt szovjet laktanya kerítését és megrongálta az a mögött lévő melléképületet, ahol két klórgázzal töltött palack volt. Az egyik palack megsérült, szivárogni kezdett belőle a gáz, emiatt a közeli épületből 25 lakót ki kellett költöztetni. A palackokat késő este sikerült biztonságos helyre szállítani.