Valér
-2 °C
0 °C

Gázömlés és kitelepítés Tokajban

2006.07.22. 12:43
Munkások tépték el a fővezetéket szombaton Tokaj belvárosában, ezért a város környékén délutánig útlezárások vannak érvényben. A gázömlés 100 méteres körzetében élőknek a robbanásveszély miatt kellett órákra elhagyniuk otthonukat.
Felújítási munkák közben elvágtak egy gázvezetéket Tokajban a Főtér közelében, a belvárosban lakókat kitelepítik - közölte szombaton a rendőrség a távirati irodával.

A sérült gázvezetéket a nagy meleg miatt folyamatosan hűtik - közölte Egyedné Novodonszki Éva, a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője. Elmondta még, hogy a rendőrség lezárta a 38-as utat, a katasztrófavédelmi szakemberek pedig kitelepítik a belvárosban lakókat.

Rétközi Ferenc, a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság vezetője ehhez hozzátette: a lakosoknak a robbanásveszély miatt kell elhagyniuk otthonukat. Mindenkit arra kértek, hogy áramtalanítsák az épületeket.

A gázvezetéket a tokaji zsinagóga felújítása közben szakították el a munkások. A vezeték átmérőjéről, nyomási adatairól még nincs pontos adat. A vegyi felderítő csoport is a helyszínre tart, hogy vizsgálja a levegő gázkoncentrációját.

Májer János, Tokaj polgármestere épp Szlovákiába tartott, és a határ közelében járt, amikor értesítették a balesetről. A katasztrófavédelmi szakemberek és a gázszolgáltatást biztosító Tigáz dolgozói példás gyorsasággal elhárították a hibát, és így délre megszűnt a veszély Tokaj belvárosában, a lakók visszaköltözhettek otthonaikba. A gázszolgáltatás vélhetően a délutáni órákban helyreáll Tokajban.

A polgármester elmondása szerint a zsinagóga felújítása során vízvezetéket kívántak bekötni, és eközben sértette meg a munkagép a gázcsövet. A 38-as számú úton Tokaj felé egyelőre még nem lehet bemenni, ugyanakkor Tarcal felől a város megközelíthető. A közúti közlekedés is várhatóan a délutáni órákban teljesen helyreáll.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!