Auguszta
-3 °C
2 °C

Túl van az életveszélyen a Gellért-hegyről leesett turista

2007.06.15. 20:15
Túl van az életveszélyen, de több hónapos kezelés vár arra az olasz fiatalemberre, aki péntek hajnalban zuhant le a gellérthegyi vízesésnél lévő hídról. A férfi valószínűleg rosszul lett, ezért eshetett le. Nem ez az első ilyen eset a Gellért-hegyen, minden nyáron több hasonló történik, főleg felelőtlen fiatalokkal, hangzott el péntek este az RTL Klub Híradójában.

Többen köteleken másztak fel az olasz fiatalemberhez, csaknem 15-18 méter magasan volt. Emelőkosaras autón hozták le a tűzoltók. Speciális ágyra kellett fektetni a 25 éves férfit, aki több métert zuhant a vízesésnél lévő hídról.

A fiatalembert combcsonttöréssel, koponya- és hasi sérülésekkel vitték a Szent János Kórházba, életveszélyes állapotban. Orvosa azt mondja: már jobban van, de műtétek várnak rá és több hónapos kezelés. Az olasz fiú gyógyulását szívbetegsége is nehezíti, ami egyébként a balesethez is hozzájárult.

Feltehető, hogy a nagy meleg, esetleg a gyógyszerek és a fáradtság egyszerre valamifajta belgyógyászati rosszullétet eredményezett, és emiatt következett be az esés, mondta Detre Zoltán, a Szent János Kórház osztályvezető főorvosa az RTL Klub Híradójának.

Az RTL Klub úgy tudja: a fiú egyedül volt, ivott is, és felült a híd párkányára.

A Gellért-hegyen nem ez volt az első ilyen eset. Néhány hónapja egy párt kellett lehozniuk a tűzoltóknak, akik támadóiktól menekülve ragadtak a hegyoldalban. Úgy tűnik, hiába a figyelmeztető tábla, igaz összefirkálva, mindig akadnak olyanok, akik a korláton túlra merészkednek a gellérthegyi sétányon.