István, Vajk
17 °C
34 °C

Lánybanda tartja rettegésben San Franciscót

2003.09.03. 09:16
Vascsövekkel, bézbólütőkkel támadnak áldozataikra San Francisco első lánybandájának tagjai. A lányok főként nőkre támadnak. Egy asszony kezéből kikapták kisbabáját és a földhöz vágták.
Húsz főből álló lánybanda tombol San Francisco Potrero Hill nevű kerületében. A fiatal lányokból álló csapat tagjai nőket molesztálnak, támadnak meg a környező utcákon. A banda mintegy fél éve működik, ezalatt több mint húsz támadást hajtott végre.

Nem kisasszonysport

"Mindig öten-tizen támadnak egy ellen" - nyilatkozta a San Francisco Chronicle-nek Len Broberg nyomozó. A lányok nem éppen kíméletesek, fémcsövekkel, bézbólütőkkel támadnak áldozataikra.

Egyik áldozatuk könyökét öt éves fia jelenlétében törték el. Egyik támadásuk során egyszerűen kitépték áldozatuk kezéből csecsemőjét, akit a földhöz vágtak. Bár a gyermek nem sérült meg, Broberg szerint a bandatagok figyelmeztették a megtámadottat: nem érdekli őket a gyerek sorsa.

Megverték, mert beszólt

A támadás kiprovokálásához nem kell sok, egy nőt azért vertek meg, mert "beszólt" nekik a buszon. Áldozataik nagy része fiatal, bár előfordult már, hogy negyven-ötvenéves asszonyokat is megtámadtak.

A lánybanda különös jelenség, Broberg szerint az első csak nőkből álló bűnözői csoport San Franciscóban. Különösen aggasztónak tartja, hogy a csoport nagyon agresszívan lép fel, ami még romolhat is, "ha nem kezelik a problémát". A korábban csak Portero Hillben garázdálkodó lányok mostanában már a belvárosba is bemerészkednek.

Nehezíti a rendőrség munkáját, hogy az áldozatok gyakorta nem emlékeznek, vagy nem merik azonosítani támadóikat. Broberg ennek ellenére bízik új tanúk jelentkezésében - írja a Chronicle.