Hortenzia, Gergő
-1 °C
8 °C

Lánybanda tartja rettegésben San Franciscót

2003.09.03. 09:16
Vascsövekkel, bézbólütőkkel támadnak áldozataikra San Francisco első lánybandájának tagjai. A lányok főként nőkre támadnak. Egy asszony kezéből kikapták kisbabáját és a földhöz vágták.
Húsz főből álló lánybanda tombol San Francisco Potrero Hill nevű kerületében. A fiatal lányokból álló csapat tagjai nőket molesztálnak, támadnak meg a környező utcákon. A banda mintegy fél éve működik, ezalatt több mint húsz támadást hajtott végre.

Nem kisasszonysport

"Mindig öten-tizen támadnak egy ellen" - nyilatkozta a San Francisco Chronicle-nek Len Broberg nyomozó. A lányok nem éppen kíméletesek, fémcsövekkel, bézbólütőkkel támadnak áldozataikra.

Egyik áldozatuk könyökét öt éves fia jelenlétében törték el. Egyik támadásuk során egyszerűen kitépték áldozatuk kezéből csecsemőjét, akit a földhöz vágtak. Bár a gyermek nem sérült meg, Broberg szerint a bandatagok figyelmeztették a megtámadottat: nem érdekli őket a gyerek sorsa.

Megverték, mert beszólt

A támadás kiprovokálásához nem kell sok, egy nőt azért vertek meg, mert "beszólt" nekik a buszon. Áldozataik nagy része fiatal, bár előfordult már, hogy negyven-ötvenéves asszonyokat is megtámadtak.

A lánybanda különös jelenség, Broberg szerint az első csak nőkből álló bűnözői csoport San Franciscóban. Különösen aggasztónak tartja, hogy a csoport nagyon agresszívan lép fel, ami még romolhat is, "ha nem kezelik a problémát". A korábban csak Portero Hillben garázdálkodó lányok mostanában már a belvárosba is bemerészkednek.

Nehezíti a rendőrség munkáját, hogy az áldozatok gyakorta nem emlékeznek, vagy nem merik azonosítani támadóikat. Broberg ennek ellenére bízik új tanúk jelentkezésében - írja a Chronicle.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?