Bernadett
-2 °C
4 °C

Gránáttámadás egy zuglói Mercedes ellen

2005.12.05. 10:43
Fél egykor kézigránát robbant a XIV. kerületi Szentmihályi utcában, az ismeretlen elkövető egy feltehetőleg jugoszláv gyártmányú kézigránátot dobott, vagy gurított egy budapesti vállalkozó Mercedese alá.

Hétfőre virradó éjjel kézigránátot dobtak egy parkoló Mercedes alá Zuglóban, áll a Budapesti rendőr-főkapitányság hétfőn reggel kiadott közleményében. A robbanás fél egykor történt a XIV. kerületi Szentmihályi utcában. A HavariaPress hírügynökség úgy tudja, hogy egy M-50-es típusú jugoszláv kézigránát robbant a kocsi alatt. Ezt a BRFK sajtóügyeletese nem tudta megerősíteni, annyit mondott, hogy szakértők vizsgálják, hogy milyen robbanóeszközt használt a támadó.

A gránát detonációja, valamint a szerterepülő repeszek néhány közelben parkoló személygépkocsiban is kárt tettek. A robbanás következtében tűz nem keletkezett, személyi sérülés nem történt.

A BRFK munkatársai a helyszínelést, az adatgyűjtést és az elkövető felkutatását nagy erőkkel megkezdték, a keletkezett kár megállapítása folyamatban van. A BRFK "robbanóanyagg, illetve robbanószer felhasználásával elkövetett rongálás bűntette miatt" nyomoz ismeretlen tettes ellen, tájékoztatta az Indexet a BRFK sajtósa. Jelenleg zajlik a lehetséges tanúk felkutatása és kihallgatása, a Mercedes tulajdonosát - egy budapesti vállalkozót - is kikérdezik, feltérképezik kapcsolatait, esetleges haragosait.

A kilencvenes évek második felében sorozatban történtek hasonló támadások Budapesten a rivalizáló alvilági csoportok között, Pintér Sándor belügyminisztersége alatt ezek visszaszorultak. Legutóbb tavaly májusban robbantottak Budapesten kézigránátot, akkor a XI. kerületben dobtak egy M-50 típusú, jugoszláv gyártmányú gránátot az egyik autókereskedésbe.